Drbárna ze ZOO: Roman Pekař dává v seriálu Filipovi jednu skvělou radu za druhou

Drbárna ze ZOO: Roman Pekař dává v seriálu Filipovi jednu skvělou radu za druhou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sám však krouží kolem Adélky. Když se konečně nedávno vyjádřil a padla žádost o ruku, dostal košem. Adélka byla totiž pouze náhradní nevěstou, která měla zaskočit za exotickou krásku, kterou si měl Pekař brát.

A to se citlivé sekretářce nelíbilo. Nechtěla se vdávat jen proto, že měl její přítel zaplacený dort a květiny. Proti svatbě však nic nemá, ale je otázkou, zda se k tomu Pekař odhodlá dříve, než seriál skončí. Podle rad, které dává kamarádovi, to vypadá, že má s ženami bohaté zkušenosti.

A jak to má herec Roman Zach, který už oslavil padesátiny, v soukromém životě?

Se svou výškou 204 cm neměl nikdy o zájem druhého pohlaví nouzi. Sám říká, že ženy z nějakého zvláštního důvodu vysoký chlap přitahuje. Herec však ze své postavy moc nadšený není. Často má na divadle i při natáčení partnerky vysoké 165 cm a trochu je lituje, když k němu musí vzhlížet jako k obloze.

Roman ani o herectví nikdy neuvažoval. Chtěl být stavařem nebo architektem. Líbilo se mu na stavbách, kam jeho otec vozil beton. Vystudoval stavební průmyslovku a hrál úspěšně závodně vodní pólo. S jeho výškou to musel mít hodně snadné.

Jenže všechny životní plány padly, když ho sestra vzala na DAMU. Atmosféra ho úplně očarovala. Byl zvyklý si školu spojovat s matematikou, přesnými výpočty a kázní. Na DAMU viděl studenty sedět na chodbě s kytarou, šermovat a bavit se. Holky nosily batikované šaty a učily se texty.

Roman Zach s dcerou
Roman Zach s dcerou | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Na školu ho vzali na druhý pokus. Učil ho Jan Kačer a Boris Rösner. Brzy po škole zjistil, že jen divadlem se uživit nedá. Tvrdí, že ani příjmy ze seriálů nejsou pro většinu herců nijak ohromující, jak se často píše v médiích.

Role v seriálu ZOO se mu líbí, ale je to pro něj rutina. Dříve hrál několik doktorů a už se mu stávalo, že ho jako lékaře začali oslovovat staré babičky. O popularitu moc nestojí. Když hrál gynekologa v Ordinaci v růžové zahradě, postarší fanynky za ním jezdily i do divadla.

Roman Zach si soukromí střeží. Ve volném čase skládá hudbu pro film a divadlo. Je šťastně ženatý – na rozdíl od své postavy v ZOO nijak neváhal. S kostýmní výtvarnicí Andreou Královou to byla láska na první pohled. Vychovali spolu dvě děti. Syn Prokop má v 18 letech 2 metry a je jasné, po kom má geny. Studuje konzervatoř a má za sebou první zkušenosti před kamerou. Čtrnáctiletá dcera je pečlivá a klidná po mamince.

Zdroje článku: