Zpátky do minulosti s Ulicí: Nevěrník Bedřich ublížil Aničce a upletl si dítě s jinou

Zpátky do minulosti s Ulicí: Nevěrník Bedřich ublížil Aničce a upletl si dítě s jinou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Určitě si vzpomenete na Jindru Pražákovou, manažerku Bedřichovy kapely, která využila slabosti zadaného chlapa, svedla ho a po jediné žhavé noci s ním otěhotněla. Udělala tak tečku za jeho vztahem s Aničkou. Už to pak mezi nimi nikdy nemohlo být jako dřív.

Bedřich nedokázal udržet poklopec na uzdě

Bedřich (Adrian Jastraban) byl možná milující manžel a táta, ale taky nepoučitelný nevěrník. Oddanou Aničku nejdříve podvedl s její kamarádkou a bývalou spolužačkou Lucií Wolfovou (Lucie Benešová), se kterou mu ale kvůli nepřekonatelným rozdílům a jeho závazkům k rodině pšenka nakonec nevykvetla. Když se jim vztah rozpadl, odstěhoval se od ní a začal znovu bydlet s kamarádem Hrihorijem (Alexandr Minajev) – jako tenkrát, když do Ulice přišel poprvé. Aničce (Ljuba Krbová) řekl, že ji stále miluje, ale z pochopitelných důvodů pro ni bylo těžké naučit se mu zase důvěřovat. A to tehdy ještě netušila, že jí Bedřich ublíží podruhé, navíc mnohem hůř.

Jedna divoká noc a doživotní následky

V jednu dobu se Bedřich začal věnovat kapele, kterou založil spolu s přáteli. Připadal si hned o dvacet let mladší. Bavilo ho to, pocit bezstarostnosti, absolutní svobody a euforie byl úžasný – snad ale také trochu přispěl k neuváženému činu.

Poté, co se opil a nevědomky nakrmil karbanátky s marihuanou, strávil noc s manažerkou své kapely, Jindrou Pražákovou (Bohdana Pavlíková). Z jediného omylu, který si Bedřich následujícího dne ani pořádně nepamatoval, se o devět měsíců později narodila dcerka Lada. Aničku, která vlastní dítě nikdy mít nemohla, to pochopitelně zdrtilo, a dala Bedřichovi co proto. Kdyby to šlo, snad by ho i utloukla k smrti, tak byla zoufalá a nešťastná. Žádný div, že nevěrného manžela poslala k čertu.

Anča se pak na chvíli dala dohromady s Petrem Kaštanem.
Anča se pak na chvíli dala dohromady s Petrem Kaštanem. | Zdroj: TV Nova

Slepované vztahy nemají moc šancí na úspěch

S Jindrou se Bedřich skoro neznal. Ona k němu sice po určitý čas vzhlížela jako k jakémusi idolu, svému oblíbenému muzikantovi, s nímž ji pojily společné zájmy, ale nic hlubšího se mezi nimi nerozvinulo. Kvůli dceři spolu chvíli bydleli, jenomže Jindra pak našla zalíbení v kuchaři z hospody U Jindřicha a odstěhovala se k němu. Právě s ním se posléze přesunula do Opavy, kam se později vytratil i samotný Bedřich, aby mohl být nablízku Ladě.

Tím se herec Adrian Jastraban definitivně rozloučil s Ulicí. Než se tak stalo, snažili se s Aničkou ještě svůj vztah poslepovat. Dokonce si dopřáli jednu rychlovku, při níž zlikvidovali Ančinu postel, a to v době, kdy oba chodili s někým jiným – Anička s fotografem Šimonem a Bedřich s Alicí. To, že se Bédův vztah s motorkářkou Alicí rozpadl, vlastně přispělo k jeho touze odjet z Ulice a začít nanovo.

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020, str. 38. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • Autorský text