Jasná potížistka – tak diváci vnímají Soňu Čechovou z Ulice. Spekulují, jak zamíchá dějem

Jasná potížistka – tak diváci vnímají Soňu Čechovou z Ulice. Spekulují, jak zamíchá dějem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příchod Lucie Vondráčkové do Ulice rozdělil diváky na dva tábory – na ty, kdo ji mají rádi a těší se, jak zpestří seriál, a na ty, kteří ji už teď podezírají, že Magdu vyštípe z ředitelského křesla. Při té příležitosti nejspíš také okouzlí Prokopa. Každopádně s sebou jistě přinese problémy.

Zpěvačky, kam se podíváš

Do Ulice dorazila Soňa Čechová v podání Lucie Vondráčkové. Hodně lidí herečku vnímá jako příjemné oživení a krásnou, sympatickou ženu, kterou si oblíbili např. v komedii Babovřesky. Ne každý divák ale skáče nadšením nad obsazením známé zpěvačky do nekonečného seriálu, který začíná být právě i z tohoto důvodu přirovnáván k vysmívané romanci Eliška a Damián. Tam byla koneckonců také obsazena zpěvačka (navíc do hlavní role), a sice Emma Smetana, jejíž herecké nadání mnozí zpochybňují. Někteří dokonce spekulují o tom, zda se TV Nova neinspirovala přístupem Primy, jejíž tváří a hlavní hvězdou se mimochodem už před časem stala zpěvačka Eva Burešová.

Bylo by však nespravedlivé začít posuzovat roli předtím, než jí skutečně dáme šanci. Soňa se ještě nestačila v Ulici pořádně ohřát, teprve nastoupila na gymnázium jako nová zástupkyně ředitelky Magdy Procházkové (Veronika Čermák Macková) a zároveň coby chybějící tělocvikářka. Původně měla nahradit Prokopa (Ondřej Studénka), jenž se kvůli uražené ješitnosti začal ohánět výpovědí. Právě on si ale navzdory prvotním výhradám bude se Soňou náramně rozumět. Jsou si ostatně docela podobní, oba touží výuku zmodernizovat a hýří nejrůznějšími kreativními nápady.

Soňa Čechová v Ulici podle diváků „udělá fičák“

Pravda, okolnosti Sonina odchodu ze základní školy, kde dělala ředitelku, jsou přinejmenším podezřelé. Magdě vysvětlí, že musela odejít z politických důvodů. Neměla dobrý vztah s radnicí a nebylo jí umožněno dosáhnout toho, co opravdu chtěla. Přála si změnit tolik věcí, ale všude narážela na „kravaty“ a nakonec jí bylo řečeno, aby „držela hubu a krok“. Dozvídala se o sobě, že je nepoddajná, problematická. Pak se jí zbavili, když ji nařkli z finančního úniku.

Magda jenom nevěřícně zírá a nechápe, proč se Soňa nesoudí, je-li nařčena neprávem. Ale opravdu je to, jak tvrdí? Vždyť ji vlastně vůbec neznáme. Netušíme, jaká je její minulost a povaha. Taková Julie Papežová například se na začátku také chovala jako empatická, chápavá a nápomocná terapeutka, ale jak to dopadlo? Bude i Soňa ve skutečnosti vlkem v rouše beránčím? Nebo to bude vítaná a sympatická posila profesorského sboru? O tom, jak asi zamíchá dějem, se diváci dohadují už teď.

„Budou s ní potíže,“ píše k příspěvku Ulice jedna z fanynek a další vzápětí dodává: „Určitě Magdu vyštípe z ředitelského křesla.“ Podobné domněnky mezi komentáři zatím převažují. „Moc jí to sluší, ale myslím, že bude moc hrrr a půjde přes mrtvoly a bude chtít vyštípat Magdu. A myslím, že Prokop z ní bude paf.“

Shrnuto a podtrženo, někteří Lucii Vondráčkovou vítají, jiní ji moc nemusejí, ale prakticky všichni jsou na ni zvědaví a shodují se na tom, že „v Ulici udělá pořádný fičák“.

Zdroje článku: