Anna Fixová z Ulice trpěla psychickými problémy. Stále chodí k psychiatrovi

Anna Fixová z Ulice trpěla psychickými problémy. Stále chodí k psychiatrovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Anna Fixová se začátkem podzimu vrátila do Ulice jako Monika Farská, zmiňuje však, že to bude pouze na určitou dobu. V minulosti se potýkala s psychickými problémy, o čemž také promluvila v nynějším rozhovoru. Dodala, že je stále pod dohledem lékařů, ale daří se jí dobře.

Monika Farská se vrací jenom na určitý čas

Oslava osmnácti let Ulice přilákala spoustu nadšených herců, včetně Anny Fixové, která se do role Moniky Farské vrátila po několikaleté pauze na začátku devatenácté sezóny. V rozhovoru pro eXtra.cz prozradila, že nabídku na návrat do seriálu jí předložili scenáristé.

Ze začátku jsem trošku váhala, potřebovala jsem se s nimi sejít a říct si, co a jak. Nakonec jsem na to kývla, protože jsme se domluvili jenom na určitou dobu.

Z toho by se dalo usuzovat, že si Moniku moc dlouho neužijeme. Pravděpodobně brzy opět zvedne kotvy a vydá se zpátky do své milované Afriky, kde pomáhá mj. budovat školy, ale nechme se překvapit. Ještě předtím určitě zamíchá kartami v rodině Marečkových. Prakticky ihned po návratu do Prahy navázala na někdejší romantický vztah s Kryštofem (Kryštof Rímský), jenž sice ještě není rozvedený, ale manželství s Karlou (Markéta Stehlíková) pokládá za uzavřené.

Zajímavé je, že právě Monika se tomuto jeho rozhodnutí velmi podiví. Bude mít totiž možnost vidět, že to mezi Márou a Karlou vlastně docela funguje, a dospěje k názoru, že není důvod, aby se rozváděli. Karlina nevěra, která skončila více než před rokem, jí nepřipadá jako dostatečný argument pro rozbití rodiny. Svou poznámkou o malichernosti Kryštofa pořádně rozčílí. On se totiž s manželčinou nevěrou dosud nevyrovnal.

Za psychické problémy se nestyďte, radí herečka

Anna Fixová nečekala, že s příchodem do Ulice bude mít pocit, jako by se vracela domů, ale je to tak. V podstatě se tam prý skoro nic nezměnilo. Jak tak vzpomíná na cestu seriálem, uvědomuje si, že je to neodmyslitelná součást jejího života, navíc docela dlouhá.

Nebudu lhát, že ta cesta byla vždycky příjemná, ale veskrze na to vzpomínám moc dobře.

Dodává, že špatné zážitky z tehdejší doby nesouvisejí přímo s Ulicí, ale spíše s jejím vlastním vývojem. V minulosti herečka poměrně otevřeně hovořila o svých psychických problémech a ostatním doporučuje, aby se za podobné potíže nestyděli. „Nejsem úplně sdílný a extrovertní člověk, ale to, že velká část lidí tohle zlehčuje, mě donutilo zveřejnit své zkušenosti. Není to něco, co samo přejde, leckdy je opravdu potřeba vyhledat psychickou pomoc. Byla bych hrozně ráda, kdyby se o tomto problému daleko více mluvilo.“

Samotná Anna Fixová je pod dohledem lékařů, pravidelně chodí na psychoterapie a k psychiatrovi, kde je medikovaná a bere léky. V současnosti se jí ale daří moc dobře. Ulici přeje do dalších let hlavně mnoho spokojených diváků.

Zdroje článku: