„Clarice“ – pokračování legendárního snímku „Mlčení jehňátek“ spatřilo světlo světa

„Clarice“ – pokračování legendárního snímku „Mlčení jehňátek“ spatřilo světlo světa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mistrovské thrillerové dílo „Mlčení jehňátek“, které bylo oceněno pěti Oscary, pokračuje seriálem „Clarice“. Podívejme se nyní na to, co seriál přinese.

Původ seriálu

Současný šéf franšízy „Star Trek“ Alex Kurtzman a Jenny Lumet, jedna ze stálých autorek scénářů pro „Star Trek: Discovery“, si stanovili mamutí úkol pro rok 2021. Thrillerová klasika „Mlčení jehňátek“ z roku 1991 má dostat stejně geniální a možná ještě strašidelnější pokračování v podobě seriálu.

„Clarice“, jak se tento projekt jmenuje, se ale nebude orientovat podle knihy a stejnojmenného filmového pokračování „Hannibal“, což je zatím jediné pokračování filmu s Anthony Hopkinsem v hlavní roli, ale vypráví dosud neznámý originální příběh, který předchází Sequel. Období seriálu se tedy pohybuje v časovém úseku po prvním filmu ale před dějem knihy „Hannibal“.

Clarice se vrací zpět do akce

V roce 1993, rok poté, co pronásledovala sériového vraha Buffala Billa pomocí uvězněného a následně uprchlého kanibala Hannibala Lectera, se vrací mladá agentka FBI Clarice Starlingová zpět do akce.

Brilantní vyšetřovatelka se musí znovu vypořádat s brutálními zločiny, ale zároveň si musí poradit s mužským politickým světem ve Washingtonu a vyřešit mysteriózní tajemství vně vlastní rodiny.

Clarice Starlingová byla ve filmu ztvárněna Jodie Fosterovou (která si odnesla Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli) a v pokračování „Hannibal“ se této roli ujala Julianne Mooreová. V seriálu se nám jako Clarice ukáže Rebecca Breedsová, která je známá ze seriálových hitů „The Originals“ a „Prolhané krásky“. Součástí obsazení jsou taktéž Michael Cudlitz a hvězda z komedie „Harold & Kumar“ Kal Penn.

Na americké stanici CBS seriál odstartoval 11. února.