Herci, kterým rozhodně nechybí odvaha a smysl pro dobrodružství a nebezpečné scény při natáčení berou jako výzvu

Herci, kterým rozhodně nechybí odvaha a smysl pro dobrodružství a nebezpečné scény při natáčení berou jako výzvu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezi herci se nachází velká řada osobností, které rozhodně nejsou zhýčkané a při své práci se nezastaví před nebezpečím, i když mají možnost si vzít na všechny takové scény kaskadéry.

Využití kaskadérů ve filmu je hercům doporučováno, protože v případě jejich zranění by se natáčení projektu prodražilo a také je těžké takové herce pojistit.

Fenoménem mezi herci je Harrison Ford. Aktivní důchodce si například v sérii filmů Indiana Jones točil většinu nebezpečných scén sám. Nevyhýbá se ani kaskadérským kouskům v automobilech, které jsou na scéně předurčené k likvidaci. Zvládl s přehledem viset za letu z vrtulníku a ve švihání bičem se řadí mezi profesionály.

Skutečným drsňákem stvořeným pro natáčení nebezpečných scén je Jason Statham. Patří určitě mezi herce s největším počtem natočených nebezpečných scén, kde se nenechal zastoupit. Je také držitelem ceny za nejlepší akční scénu. Obzvláště rád má nebezpečné scény při rychlé jízdě.

Daniel Craig je zdatným sportovcem a jako bývalý hráč ragby se nezalekne obtížnějších scén. James Bond v jeho podání je opravdovým tvrdým chlapem. Pokud jej ve filmu vidíte v nebezpečné scéně na motocyklu nebo v autě, určitě scénu točil osobně.

Není pochyb o tom, že Arnold Schwarzenegger je silný muž, a i ve svém věku se udržuje ve skvělé formě a například při natáčení série filmů The Expendables, kde se sešla skupina akčních herců, si všechny nebezpečné scény točil sám.

Na seznamu odvážných herců nemůže chybět ani Tom Cruise. Ve svých filmech Mission Impossible si velkou část kaskadérských kousků točil sám a každé takové scéně předcházela důkladná příprava. Herec se nezalekne ani natáčení v extrémních výškách.

Nejen mezi muži jsou odvážlivci. Za všechny ženy lze jmenovat Zoë Bell, která se přes gymnastiku dostala k extrémním sportům. Ty ji přivedly k práci kaskadérky. Stala se tak seriálovou partnerkou Xeny a točila za ní nebezpečné scény. A nejspíš ji to šlo tak dobře, že se z ní stala herečka.

Křehká Angelina Jolie klame tělem. Své obtížné scény si s nadšením točí sama, sviští šílenou rychlostí na motorce nebo jako Lara Croft se honí za poklady a zdolává jednu nebezpečnou výzvu za druhou.