Dnes v Ulici: Bistrem se budou linout mexické vůně a Lexíkovo zmizení vyděsí Vilmu

Dnes v Ulici: Bistrem se budou linout mexické vůně a Lexíkovo zmizení vyděsí Vilmu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vendula a Martina představí Jirkovi svůj kuchařský záměr. Dětský den hodlají vylepšit mexickými specialitami pro každého myslitelného strávníka. Originálním přístupem starostu nadchnou. Zato Vilma nebude nadšená ani trochu. Zjistí totiž, že nemocný Lexík, kterého měla Kateřina hlídat, zmizel i s paní hospodskou.

Dětský den s mexickou kuchyní

Lumír je ve velkém stresu – ani ne tak kvůli Lexíkovi, který se pomalu uzdravuje, ale spíše kvůli dětskému dni, co se začal hroutit. Chlápek od hasičů potřebuje větší stan, zahradníci nepokosili kus pozemku, zkrátka přichází jedna komplikace za druhou. Díky úžasné Vendule a Martině naštěstí alespoň nemusejí řešit catering. Kateřina se navíc nabídne, že pohlídá Lexíka, aby Lumírovi trochu usnadnila situaci. Ten její návrh přijme s vděkem, ostatně ji sám hodlal požádat o pomoc.

Lexík ještě není úplně ve formě.
Lexík ještě není úplně ve formě. | Zdroj: TV Nova

Vendy s Martinou zatím dovlečou do bistra všechny potřebné věci k vaření, a když dorazí Jirka Hložánek, představí mu svůj plán. Jelikož je tlačí čas, rozhodnou se to pojmout v mexickém duchu. Burritos, tacos, guacamole – všechno je jednoduché na přípravu a obsahuje to čerstvé, zdravé ingredience. Jídlo zároveň bude hezky barevné, takže se zalíbí dětem. Holky ale nezapomínají ani na dospělé ochutnavače. Mají i pálivé omáčky, takže si každý přijde na své, dokonce i vegetariáni. Kukuřičné placky budou bezlepkové, nechybí tudíž ani vhodná varianta pro celiaky. Jirka nad každou další báječnou informací jen ohromeně kouká a nezmůže se na víc než uznalé „wow“. Jakmile znovu najde ztracenou řeč, zahrne děvčata komplimenty.

Jirka dělá na Martinu dobrý dojem

Je až neuvěřitelné, jak rychle a snadno se Martina a Vendula sehrály. Po Jirkově odchodu si spolu sednou, aby si rozdělily práci. Vendula zmíní, že by ráda viděla přednášku Jirkova kamaráda o tom, jak jsou skákací hrady nebezpečné pro děti. Mezinárodní dny dětí se v minulosti vždycky nesly právě ve znamení skákacích hradů a nezdravých pokrmů, jako je cukrová vata a buřty. Tak je vedl bývalý starosta Tonda Hložánek. Je evidentní, že Jirka to touží dělat lépe, ale současně chce tátu maličko provokovat. Martině se to vlastně líbí, Jirka jí připadá milý a sympatický. Určitě bude i nezkažený politik, co myslí v prvé řadě na lidi. Martina má nicméně pořád v živé paměti Tondovu a Lumírovu dohazovací akci, která se jí naopak nelíbila ani trochu.

Vilma panikaří: Kateřina unesla Lexíka

Vilma zase přinese jídlo pro Lexíka a hrozně se diví, že Lumír není doma. Klidně nechá cizí ženskou, totiž Kateřinu, aby chlapce hlídala. Je nespravedlivé, že Vilma ani nemůže nahoru do bytu. Chce vnuka pozdravit alespoň přes dveře, jenže pak se osmělí vejít dovnitř, kde kupodivu nikoho nenajde. Nenapadne ji samozřejmě nic rozumnějšího, než že Kateřina unesla Lexíka. Lumír chce v klidu počkat, až oba přijdou. Jejich nepřítomnost má jistě dobrý důvod. Ukáže se, že jsou v tom zdravotní komplikace. Lexíkovi se přitížilo, proto ho Kateřina raději sbalila a odvezla na pohotovost. Její přístup každý ocení, ovšem až na Vilmu, která udělá scénu a přivolá na sebe Lumírův hněv

Vilma to dnes pořádně přepískne.
Vilma to dnes pořádně přepískne. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text