Dnes v Ulici: Vilma se díky Kateřině uvidí s Lexíkem a Žofka uteče před matkou

Dnes v Ulici: Vilma se díky Kateřině uvidí s Lexíkem a Žofka uteče před matkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilma si uvědomí, že se vůči Kateřině nezachovala nejlépe. Polkne hrdost a přiměje se k omluvě. Kateřina její starost o Lexíka chápe a vymyslí způsob, jak jim umožnit setkání. Kéž by si i Dušková uvědomila, jak hrozně se chová k vlastní dceři. Pak by Žofka neměla potřebu od ní utíkat.

Vilma se omluví Kateřině a ta jí připraví milé překvapení

Vilma uzná, že včera mohla být vůči Kateřině mírnější. Když paní hospodská zmizela i s nemocným Lexíkem, starostlivá babička a odpůrkyně všeho, co kdy přišlo z Děčína, se hned začala obávat nejhoršího. Přesvědčená, že Kateřina unesla Lexíka, apelovala na Lumíra, aby zavolal policii. Když se oba pohřešovaní vrátili s vysvětlením, že se Lexíkovi udělalo špatně a Kateřina ho vzala na pohotovost, všechny to svým způsobem uklidnilo, ba i rozesmálo, ovšem až na Vilmu. Ta se do Lumíra pustila, že neměl syna nechávat s cizí ženskou, což ho samozřejmě rozdráždilo na maximum. Začal na mámu křičet, že to přehání a měla by se nad sebou zamyslet.

Dnes se Lumír mámě omluví za to, že na ni tak vyjel. Zároveň ale chce, aby si konečně uvědomila, že Kateřina je jeho partnerka. Vilma ví, že by se také měla omluvit. Doufá, že Lumír to za ni Kateřině vyřídí, jenže pak by vyvázla až příliš snadno.

Kateřina má přitom pro její reakci pochopení. Vilma je jako babička nepostradatelná. Bála se o Lexíka a byla ve stresu, proto možná vyhrkla všechny ty věci, které tak ve skutečnosti ani nemyslela – tedy snad. Kateřinu mrzí, že se Vilma a Lexík nemohou v posledních dnech vídat. Vymyslí jednoduchý plán, jak jim pomoci, aby spolu mohli strávit trochu času a nebyli pořád jen smutní. Nechá si Vilmu zavolat nahoru do Lumírova bytu, kde jí Lexík pomocí autíčka na dálkové ovládání přiveze až ke dveřím dárkovou tašku. V ní překvapená Vilma najde nejen ručně vyrobenou kytičku a přáníčko, ale také respirátor, aby se mohla s Lexíkem konečně obejmout a pořádně si s ním popovídat.

Dokonce i samotné Vilmě se uleví, když si s Kateřinou všechno vyříkají. Snad je to konečně krok správným směrem na cestě za jejich usmířením. Později se dole v bistru dodatečně oslaví Vilminy narozeniny. Mário přinese roztomilý cupcake se svíčkou a spolu s Vendulou zazpívá babičce všechno nejlepší.

Zoufalá Žofka utíká z domova

Když se Žofka vytratí ze školy hned po první hodině, Michala právem přepadnou obavy a zlé tušení. Naštěstí mu kamarádka zvedne telefon, aby mu roztřeseným hlasem svěřila, že odjela do Ústí nad Labem. Proč proboha zrovna tam? Žofka prostě potřebovala jen někam utéct a napadlo ji, že by mohla odjet za Anežkou do Drážďan. Neměla ale dost peněz na jízdenku, takže jela načerno a samozřejmě ji chytili. Teď trčí na nádraží v Ústí a netuší, co si počít.

O Žofku si dělá starosti i Svatka.
O Žofku si dělá starosti i Svatka. | Zdroj: TV Nova

Michal je právě v bistru a snaží se něco urychleně vymyslet, když náhle vejde Kaštan. Tomu se mladík omluví, že bohužel nebude moci dorazit na domluvenou brigádu, protože musí jet zachránit Žofku. Kaštan mu nabídne, že ho do Ústí odveze. Nechce to však dělat Ivě za zády, a tak navrhne, aby nejdřív zašli za ní. Podaří se Michalovi přivézt Žofku bezpečně zpátky domů?

Zdroj článku:
  • Autorský text