Ulice: Co myslíte, dočká se nakonec Blanka tanečku s Evženem, nebo je Evžen takové poleno, že to prostě nepůjde?

Ulice: Co myslíte, dočká se nakonec Blanka tanečku s Evženem, nebo je Evžen takové poleno, že to prostě nepůjde?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Čtvrteční díl s číslem 4389 bude plný chlapských gest, romantických skutků, ale i tvrdohlavosti a ješitnosti. Šimonovi se nelíbí, že za něj bojuje holka a Mastný odmítá trávit vánoční čas s Hermanem. To Adam, Evžen i Lumír se projeví jako skuteční muži schopni pro své partnerky udělat cokoliv.

Gábina netrpělivě čeká na výsledky z onkologie, ale místo telefonu od lékařky se dočká zvonku u dveří. Za nimi stojí Milena Pumrová, která se vřítí dovnitř, aby Gábině s Jirkou ukázala další článek, který o jejich rodině vyšel. Tentokrát je zaměřený i na ni a Radka Mastného a jejich dřívější manželské eskapády, a také na Gábininy nepovedené vztahy a všechny její partnery. Nevynechávají ani Jirku, kterého označují za kovboje, co učí střílet děti.

Milena je psychicky rozpoložená, doufala alespoň v klidné Vánoce, a teď tohle. O to víc apeluje na Jirku, aby si zkusil promluvit s Radkem a dohodl vzájemný klid zbraní alespoň o Štědrém dnu. Jirka by nejraději odjel pryč, ale Gábina by moc stála o to, aby svátky strávil s nimi. A protože Jirka Gábinu skutečně miluje, je ochoten kvůli ní strávit svátky i se svým největším sokem. Zato Radek tak ochotný nebude, neexistuje, že by na Štědrý den seděl s Hermanem u jednoho stolu. 

Mastný odmítá trávit Vánoce s Hermanem
Zdroj: TV Nova | Mastný odmítá trávit Vánoce s Hermanem

Blanka chce jít do kina, ale nemá s kým. Evžen se vymlouvá na kamaráda, se kterým má sraz, protože jí nechce prozradit, že má soukromou taneční lekci s Adamem. Chce jí udělat radost a připravit překvapení. Blanka totiž touží obléct si večerní šaty, střevíčky a zatančit si na plese. Když přišla s touto prosbou, Evžen ji okamžitě odmítl, protože se jeho pohybové schopnosti rovnají nule, ale když si to nechal projít hlavou, zjistil, že by to pro Blanku moc rád udělal a vyrazil jí dech svými tanečními kreacemi. Hned ten večer se však Evžen přesvědčí, že tudy cesta nepovede. 

Dech však Blance jako první vyrazí Adam, který přijde za Jarkou do ordinace a oběma ženám svého života se chlubí, že udělal náročnou zkoušku. To však není ta pecka, kterou Blanka dostane. Adam se toho nebojí a přímo před ní, i když ví, jaký má Blanka na jejich vztah názor, Jarku políbí. Jarka je tím gestem vlastně také zaskočená a později se Adama ptá, jestli to od něj nebylo až moc demonstrativní. Na druhou stranu jí však imponuje, že si za jejich vztahem tak stojí a dává Blance najevo, že on je o jejich vztahu přesvědčený a na Jarce mu záleží. 

Lumír překvapí Kateřinu a Kateřina zase jeho
Zdroj: TV Nova | Lumír překvapí Kateřinu a Kateřina zase jeho

Lumír žehlí u Kateřiny, že zapomněl, kdy má narozeniny. Plánuje pro ni proto velkolepou a romantickou večeři jen ve dvou, a to u Lumíra doma. Ingrid se sama nabídla, že se postará o Alexe, aby měli klid. A tak si Lumír dá hodně záležet, aby bylo všechno perfektní. Moc si váží toho, že se k sobě s Kateřinou vrátili a nechce už dopustit žádnou chybu. Připraví skvělou večeři, u Mária si vezme dezert a přijde si pro Kateřinu do hospody s obrovským pugetem. U sebe doma jí vyzná lásku a pozve ji na štědrovečerní večeři.

Kateřina ho však bohužel nepotěší, protože v pátek odjíždí za dcerou a zůstane u ní přes celé svátky. Je to škoda, Lumírovi dalo dost velkou práci vybojovat Kateřině místo u rodinného stolu. 

Zdroj článku:
  • Autorský text