Test: Milujete Harryho Pottera? Kdybyste si mohli vybrat, jakou byste chtěli být postavou? Podle odpovědí v našem testu to snadno zjistíte!

Test: Milujete Harryho Pottera? Kdybyste si mohli vybrat, jakou byste chtěli být postavou? Podle odpovědí v našem testu to snadno zjistíte!
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Harry Potter je kultovním filmem i knihou s miliardami čtenářů. Fantasy příběh se skládá z osmi filmových dílů. O Harrym Potterovi toho víme poměrně dost. Co ale o autorce tohoto příběhu? Pojďme si představit britku J. K. Rowlingovou.

Nápad na Harryho Pottera vznikl ve vlaku

Joanne Rowlingová se narodila ve Spojeném království v roce 1965. Již během dospívání Joanne milovala příběhy. Nejednou se stávalo, že svým blízkým a přátelům vyprávěla různé historky. Spisovatelkou se ale nestala. Život tomu chtěl jinak, a tak vystudovala francouzštinu. Až jednou, při cestě vlakem z Manchesteru do Londýna, začala tvořit příběh ze světa čar a kouzel. Vytvořit první knihu trvalo pár let. Ihned po jejím vydání z ní ale byla neskutečná senzace.

Čeští fanoušci si na film museli počkat

V České republice se čtenáři s Harrym Potterem měli možnost poprvé seznámit 31. ledna 1998. O překlad většiny z napsaných titulů se postaral Pavel Medek. V roce 2002 se čeští fanoušci konečně dočkali také filmového zpracování. To do kin přišlo v únoru 2002.

Potterovské šílenství nekončí ani několik let po vydání posledního dílu

I přesto, že od posledního vydání knihy či filmu uběhlo již několik let, Harry Potter je stále oblíbenou postavou. Toho si můžeme všimnout například v obchodech, ve kterých pravidelně nacházíme speciální Harry Potter kolekce.

 

Zdroj článku: