Syn temnoty (2019): Jackson Dunn vyhrál konkurz díky epileptickým záchvatům

Syn temnoty (2019): Jackson Dunn vyhrál konkurz díky epileptickým záchvatům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Co kdyby se Superman postavil na stranu zla? Slibné téma, se kterým si roztomile pohrál animovaný Megamysl, tvůrci Syna temnoty podle kritiků mohli rozvinout lépe. Snímek si přesto nemůže stěžovat na nedostatek návštěvnosti a vystřeluje vzhůru několik dosud neznámých hvězd.

Pro Davida Yaroveskyho je Syn temnoty teprve třetím filmem, který režíroval, a příliš mnoho zkušeností nemají ani scenáristé Brian Gunn a Mark Gunn. Jejich počin logicky nemohl dosáhnout na finance, jimiž jsou dotovány adaptace slavných komiksů a projekty režisérů zvučných jmen. To je také důvod, proč se ve snímku neobjevily profláknuté hollywoodské hvězdy. Jedinou známou tváří je tu herečka Elizabeth Banks. 

I přes tyto překážky se Syn temnoty setkal s komerčním úspěchem, čímž se otevřely další příležitosti jak jeho tvůrcům, tak hercům. V hlavní roli Brandona, adoptovaného synka z vesmíru, se představil nyní šestnáctiletý Jackson Dunn, který se k úloze dostal poctivě přes konkurz. Ten byl podle jeho slov dost divoký. "Neměl jsem k dispozici scénář, nevěděl jsem, o co půjde. Chtěli po mně, abych předváděl epileptické záchvaty. Tak jsem se snažil být co nejvíce démonický," uvedl Jackson Dunn. 

Na otázku, zda mu nevadilo natáčet scény plné násilí, odpověděl se smíchem: "Naštěstí jsem nebyl jejich obětí, ale strůjcem, takže to byla spíš legrace."