Survivor Česko & Slovensko 2023: Celou epizodu se všichni chválí, jak jsou úžasní a jasná je už trojice, která jde do finále

Survivor Česko & Slovensko 2023: Celou epizodu se všichni chválí, jak jsou úžasní a jasná je už trojice, která jde do finále
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
31. epizoda a 73. den ve hře vyřadí jednoho ze čtyř soutěžících, který už si o titul ve finálovém souboji nezahraje. Odpadá zítřejší epizoda, kterou nahradí pořad Survivor Speciál – Cesta do finále. Velké finále proběhne 17. května a volně ve vysílání bude den poté.

Letos se fanoušci této reality show mohou ještě těšit na navazující desetidílnou show Survivor: After, která připomene všechny účastníky, kteří byli nějaký čas na ostrově.

Předposlední epizoda nebyla moc nabitá dějem. Johana zavzpomínala na Adama, kterému nevyšel jeho velký herní krok, kdy chtěl v duelu vyřadit Tomáše a první duel se pro něj stal fatálním. Tomáš se už od rána mračil na celý svět. Martin jen poslouchal a ostatní zase debatovali o věcech, které probírali už několikrát. Potom, už bez kamer (škoda) došlo k velikému usmíření celé čtveřice, takže na souboj o imunitu odcházela jedna spokojená rodinka.

Martin zase nedostal od doktora povolení se souboje zúčastnit. Sice nemá šanci získal imunitu, ale na druhou stranu si pěkně odpočine. V táboře vlastně jen leží a podřimuje. Johaně už to nepřijde moc fér, že by se měl nemocný člověk dostat až do finále. Ale i přesto se mají všichni rádi.

V poslední době se hodně řešila v médiích Karolína, která na rozdíl od ostatních nehubla tak zjevně. Jak jeden z vyřazených soutěžících prozradil, Kája má výhodu, že je holka a domluví se španělsky. Údajně jednou přinesla i nějaké jídlo od místních rybářů, protože jim něco ukázala … na oplátku. Mělo jít i o podezření, že tajně hoduje v džungli, kde se nacházelo podezřele moc obalů od hotových jídel, ale nikdo ji nechytil při činu. Pokud se tajně krmila, dělala to velice chytře. Na druhou stranu, údajně lokalitu hlídali i místní lidé, takže nepořádek mohli dělat i oni.

Od soutěžících letos vyplynuly na povrch i detaily, které rozhodně k lepšímu obrazu soutěže nepřispívají. Například soutěžící byli trestaní za to, že si dovolili jít sklízet kokosy mimo povolený prostor, kde už žádné nebyly. Podivné je i omezování vyřazených členů (budoucí poroty), kteří nesměli opouštět vilu, kde čekali na finále soutěže. Dokonce si nemohli jít ani nakoupit.

Soutěž o individuální imunitu

Karolína neměla svůj den. Když se soutěžící snažili co nejrychleji nabírat v moři kýblem vodu a tu nalévat do trubky, aby se dostali ke klíči, Kája trávila většinu času tím, že hledala kýbl. Ale i velké zdržení by ji nemuselo vyřadit ze souboje, kdyby dokázala dobře spočítat předměty na šesti hromadách, které tvořily další část soutěžního klání. Do finálového souboje se ke skládačce dostala Johana a Tomáš, který byl zručnější.

Kmenová rada

Podle Ondřeje byla tato kmenová rada nejotevřenější, ale byla spíš nudná. Opět se mluvilo o věcech, které už se řešily a je vidět, že už dochází náměty na konverzaci. Všichni se tak zase pochválili a nikdo se na nikoho nezlobil, když došlo na hlasování. Johana řekla nahlas, že bude psát Martina, protože jeho zdravotní indispozice by neměla být vstupenkou do finále. Přitom sama mu kvůli této indispozici dala skrytou imunitu.

Tomáš byl rád, že tentokrát do duelu nemusel. Hlasováním si účast zajistil Martin a Tomáš s ním poslal Johanu. Překvapivě najednou Martina opustila jeho bolest a hopsal jako zajíček. O tom, že to s jeho bolestí není tak tragické, jak předváděl na kamery, si Karolína myslí své, a dokonce je přesvědčená i o tom, že to není vesnický prosťáček, jak se snažil celou dobu předstírat, ale je pěkně mazaný.

Pokud máte v trojici finalistů svého „koně“, tak si asi finálovou epizodu užijete. Tomáš rozhodně prokázal houževnatost a nebylo dne, kdy by hru nehrál na plný plyn. Ale pokud jde o sociální hru, tak ta mu moc nešla. Žaneta však měla dost času, aby ho u poroty trochu přikrášlila. Karolíně většina lidí nevěřila po celou dobu, jen těžko by ji chtěli za vítěze. Jediná Johana na ni až poslední dny změnila názor. A Martin? Tak pořád je možnost, že všichni „modří z poroty“ by pro něj mohli hlasovat. Možná i Žaneta, kdyby to nebylo proti Tomášovi.

Zdroj článku:
  • autorský text