Středeční Prostřeno u Františka: Nikdo netuší, proč je právě František ve svátečním vydání pořadu

Středeční Prostřeno u Františka: Nikdo netuší, proč je právě František ve svátečním vydání pořadu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vyučený kuchař se označuje za influencera a herce. Co ho živí, je těžké hádat. Žije sám, přítelkyně dojíždí. O svém vaření má velké mínění, ohřáté pečivo vydává za domácí a zkusil lhát, že je v polévce vývar. Všetečná Iva však na něj tak dlouho dorážela, až přiznal, že použil bujón v kostkách.

V osazenstvu tohoto týdne došlo ke změně. Karel se omluvil, že má tak silné zažívací potíže, že poslal náhradníka. Asi mu nesedla včerejší růžová bramboračka. Ale Soňa si je jistá, že z jejího jídla to být nemohlo.

Jako předkrm se podávala bruschetta s jatýrky nebo s rajčaty. František usoudil, že játra každý nejí, a proto udělal i variantu s rajčaty. Pečivo vydal za vlastní, ale v záběrech bylo jen to, že pečivo rozkrájel a dál ohřát na plech.

Hráškový krém byl nazdobený opečenou slaninou. Někdo ji ocenil, někdo ne. Krém chutnal, přestože v něm nebyl zeleninový vývar, jak hostům chtěl tvrdit. Když se však Iva zeptala, jak vývar dělal, tak už nevěděl, co si vymyslet.

hráškový krém zdobený slaninou, zdroj: FTV Prima

Divné bylo i vydávání z okna, protože hosté seděli na terase a František servíroval oknem, aby s tím nemusel chodit. Takže jako ve školní jídelně.

Všem se líbila zábava. Vychytralý hostitel nadělil každému dřevěnou bednu a páčidlo a měl dost času, aby připravil další jídlo. Jako hlavní chod se podával pečený bůček a pečený králík, brambory s petrželkou a nádivka. Nikdo z toho nebyl moc nadšený, ale tento týden mají asi soutěžící být pozitivně naladění, takže vlastně jen chválí. Klára měla trochu problém s králíkem. Přece jen má jednoho doma jako mazlíčka. Růžová Barbína z úterního vaření také králíka nejedla, ale alespoň ochutnala bůček.

Mascarpone s jahodami pobavil Ivu. František se snažil hmotu vyšlehat, ale asi to nikdy nedělal. Už u servírování mu to moc nešlo a hosté dostali sraženou bílou hmotu. Hostitel se sladkým nemá moc štěstí. Když podával úkol týdne, hosté si z máčené sušenky oškrabovali přilepený papírový ubrousek.

František byl s vařením spokojený, ostatním se líbilo, že byl vtipný. Sám by pro svůj výkon v kuchyni ani neměl body, jak se naparoval. Od Kláry dostal desítku. Celkem si vyvařil 35 bodů, stejně jako růžová Soňa.

Co na to diváci

Diváci nelenili a podívali se i na sociální sítě „influencera“. Dospěli k názoru, že je sprostý a nevychovaný a v Prostřeno se jen předváděl. Ale ono to asi není jen Františkem. Diváci čekali SPECIÁL s VIP soutěžícími, aby se podívali, jak jim to jde a jak žijí. Jenže Prima neudělala ani vánoční atmosféru, ani nepřizvala známé osobnosti. Možná by stačilo dát dvojnásobnou výhru s tím, že půjde na charitu na projekt, který si vítěz vybere. Možná ani nemuseli dělat speciál s celebritami a mohli pozvat ty nejlepší kuchaře z tohoto roku podle bodování diváků.

 

Zdroje článku: