Sirotek (Orphan): Který český herec si ve filmu zahrál a který výrok pobouřil některé rodiče

Sirotek (Orphan): Který český herec si ve filmu zahrál a který výrok pobouřil některé rodiče
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Manželé John a Kate jsou párem, kterému by mohli všichni v okolí závidět. Jenomže málokdo ví, čím jsi v poslední době oba prošli. Doma mají syna Daniela a hluchoněmou Max. O své vytoužené třetí miminko přišli ještě před jeho narozením.

Aby svou bolest v sobě potlačili, rozhodnou se adoptovat holčičku jménem Ester, která přišla o své ruské rodiče. Ester si všichni ihned zamilují, ale postupně začnou objevovat její „pravou tvář“.

Jaké bylo původní herecké obsazení?

Role Kate Colemanové byla zpočátku nabídnuta herečce Alicii Silverstone, ta ale nabídku odmítla. Tvůrci snímku poté oslovily herečku Veru Farmiga, která roli přijala jenom proto, že chtěla spolupracovat s hercem Petrem Sarsgaardem, který ve filmu ztvárnil Johna Colemana.

První scénář musel být upraven

Původní scénář se trochu od toho stávajícího liší. Tvůrci se ale báli, že námět bude vyzrazen hned na začátku, tak jej upravili. Původně zamýšleli, že rodina Colemanových bude chtít nejdříve adoptovat dívku Yolandu. Ester ji měla ještě v sirotčinci zabít, aby si rodina vybrala právě Ester.

Některé výroky pobouřily okolí

V traileru se objevila věta: „To musí být těžké, milovat adoptované dítě jako své vlastní“. Tento výrok pobouřil několik adoptivních rodičů a organizace péče o opuštěné děti. Studio Warner Bros. tak dostalo hned několik stížností, a nakonec větu stáhli.

Ve snímku se objevuje i Karel Roden

Ve filmu si zahrál i náš český herec Karel Roden. Získal roli doktora Varavy. Je to jeho třetí film, kde si zahrál s herečkou Verou Farmiga.

Aryana Engineer se díky znakové řeči do filmu dostala

Hluchoněmou dceru si ve filmu zahrála Aryana Engineer, v níž herecký talent objevil její soused, filmový agent. Zaujalo ho, jak se dorozumívá se svou hluchou matkou pomocí znakové řeči. Vzal ji na casting, kde se režisérovi okamžitě zalíbila.

Tento napínavý horor můžete vidět 23.11. ve 22.25 hodin na televizi Nova Cinema.