Simpsonovi a jejich překvapivě správné předpovědi budoucnosti

Simpsonovi a jejich překvapivě správné předpovědi budoucnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Simpsonovi vládnou záhadným talentem předpovídat události, od výroby chytrých hodinek až po Trumpovo zvolení prezidentem. Po neuvěřitelných 34 sezón a 750 epizod přinášela žlutá rodinka nezapomenutelné zápletky a fórky, ale také několik momentů, které se později projevily v našem reálném životě.

Prezident Donald Trump (17. epizoda 11. série)

Ve světě, kde pravda může být často podivnější než fikce, dokázali Simpsonovi věci, nad nimiž zůstává rozum stát. Nejrozšířenější je jejich předpověď z roku 2000, která se objevila v epizodě Nebárt se budoucnosti. Líza se zde stane prezidentkou Spojených států a prohlásí: „Zdědili jsme značný deficit po prezidentu Trumpovi.“

Původně se jednalo o odkaz na Trumpa, jenž se pokusil kandidovat za Reformní stranu, výrok však nabyl daleko větší platnost, když byl v roce 2016 skutečně zvolen prezidentem. Navíc oznámil, že se bude znovu ucházet o prezidentství v roce 2024, což je rok, který Simpsonovi původně předpovídali, jak poznamenal producent a scenárista Al Jean.

Chytré hodinky ovládané hlasem (19. epizoda 6. série)

Poprvé se Simpsonovi vydali do budoucnosti už v epizodě nazvané Lízina svatba, kde Líza potkala svou první velkou lásku, Angličana Hugha. Ten ji chtěl požádat o ruku, ale první návrh se mu nezdařil, a tak zkusil situaci zachránit plánem B – vydal pokyn přímo do svých hodinek.
V roce 2013 se poprvé objevily chytré hodinky s rozpoznáváním hlasu. Epizoda rovněž předpověděla vzestup videochatu, když ukázala, jak si Marge a Líza povídají prostřednictvím „obrázkového telefonu“.

Krádež tuku za peníze (1. epizoda 10. série)

Ne vždy Simpsonovi předpovídají budoucí události, někdy k nim také sami svádějí neuváženým jednáním. Jeden z mnoha Homerových plánů rychlého zbohatnutí zahrnoval odsávání tuku z různých zařízení a následný prodej v epizodě Školní večírek.
Byl to plán tak plodný, že jej „podnikatelé“ používali v reálném životě. Objevila se četná hlášení, že zloději kradli tuk z restaurací po celém New Yorku, aby ho prodali výrobcům bionafty.

Homer Jay Simpson, hvězda seriálu
Homer Jay Simpson, hvězda seriálu | Zdroj: FTV Prima

Beatles opožděně reagují na poštu od fanoušků (18. epizoda 2. série)

Marge byla na střední škole zamilovaná do Ringa Starra a poslala mu jeho portrét, jak jsme se dozvěděli v epizodě Síla talentu. O mnoho let později jí slavný muzikant odpověděl ve snaze plnit slib, že postupně odepíše na všechny dopisy od fanoušků.
V roce 2013 se něco podobného přihodilo dvěma ženám z Essexu, kterým přišla odpověď od Paula McCartneyho poté, co mu před 50 lety poslaly mixtape.

Disney kupuje 20th Century Fox (5. epizoda 10. série)

V epizodě Dojezdy pro hvězdy se Homer spřátelí s herci Alecem Baldwinem a Kim Basinger. Ke konci tohoto dílu mohou diváci spatřit logo 20th Century Fox a pod ním nápis A Division of Walt Disney Co.
I když si show ze své mateřské společnosti vždycky dělala legraci, jistě neočekávala, že by Disney skutečně koupilo zábavní aktivity Foxu a svedlo Homera a Mickey Mouse pod jednu střechu.