Zvíře: Jean-Paul Belmondo v roli kaskadéra i ve skutečnosti

Zvíře: Jean-Paul Belmondo v roli kaskadéra i ve skutečnosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh vypráví o kaskadéru Michaelu Gaucherovi, jehož život je hodně rozmanitý. Spolu se svou partnerkou Jane pracuje jako profesionální kaskadér. Svou prací žije, a tak není divu, že vztah mezi nimi je plný rozchodů, hádek a opětovných smíření. Když se Jane hodlá provdat za bohatého lorda, Mike se musí rozhodnout, zda o svou partnerku bude bojovat nebo ne.

Jean-Paul Belmondo v roli kaskadéra i ve skutečnosti

Herec Jean-Paul Belmondo ztvárňující ve snímku hlavního hrdinu Michaela si své kaskadérské kousky provádí sám v téměř všech filmech. Ne jinak tomu nebylo ani v tomto snímku, dokonce i nebezpečnou scénu s vrtulníkem. Všichni po čas celého natáčení trnuli, aby se mu nic nestalo, aby snímek mohl dokončit. Film dokončil i přes ošklivě zraněný kotník.

Čtěte také: Borsalino: Z jakého důvodu Belmondo zažaloval svého hereckého kolegu Delona

Svou roli Belmondo miloval

Když byl scénář Jean-Paul Belmondovi předložen, po jeho přečtení byl ze své dvojrole nadšen. Byla to kombinace humoru a akce, které on přímo zbožňuje.

Rachel Welch si dala na svém vzhledu velmi záležet

Hlavní ženskou roli si zahrála herečka Raquel Welch, se kterou podle režiséra Caude Zidiho nebylo natáčení vůbec jednoduché. Podle Belmonda i samotného režiséra natáčení neustále zdržovala tím, že trávila spoustu času v maskérně.

Čtěte také: Sexmise: Podívejte se na zajímavosti o tomto legendárním polském snímku

Francouzští diváci byli z filmu nadšeni

Snímek sklidil velký úspěch jak ve Francii, tak okolních státech. Francouzská kina hlásila návštěvnost více jak tří milionů diváků - a taktéž Západní Německo. Ovšem v Itálii nebyl do kin uveden vůbec a ve Španělsku byla návštěva kin velmi průměrná.

Čtěte také: Argo: Film podle skutečných událostí, které se zapsaly do dějin historie

Film získal několik ocenění

Film v roce 1978 získal ocenění v kategorii nejlepší film roku 1978 Golden Screen a dokonce Vladimír Cosma byl nominován na cenu César 1978 v kategorii nejlepší hudba.