Saša Rašilov ml. v Půlnoční zpovědi vytvořil možná nejzákeřnější postavu

Saša Rašilov ml. v Půlnoční zpovědi vytvořil možná nejzákeřnější postavu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Roli Liborova spolupracovníka Oldy si vystřihl Saša Rašilov ml., který sice už dávno ztratil vzhled hezounka, ale dokázal si srdce ženského publika udržet šarmem a kouzlem osobnosti. V této roli se však předvedl v tom nejhorším světle, a dokonce předčil i zavražděnou Mariannu.

Je tak možná největším a nejnebezpečnějším padouchem seriálu, byť to úspěšně maskuje. Snaží se vyvolat soucit, že on je ten chudáček, kterého opustila žena, a ještě ho odírá o nekřesťanské peníze na alimentech. Libor, manžel Stely, je mu trnem v oku. Je profesně úspěšnější, dokonce vyhrál cenu a, aby toho nebylo málo, k ní i pořádné finanční přilepšení. Už to těžce Olda nesl, navíc musel neustále poslouchat, jak má kolega úžasnou manželku.

Saša Rašilov jako Olda
Saša Rašilov jako Olda. | Zdroj: FTV Prima

Olda je plný zášti a ze všech sil se snaží, aby Liborovu idylku narušil. Jeho touha po penězích ho dožene k vydírání, když náhodou objeví odborně vedenou pěstírnu marihuany u Alberta na faře. Konečně se na něj usmálo štěstí a přijde si bokem na pěkné peníze! Jenže Albert se jeho vyhrožování nezalekne, a dokonce si to s nezvaným hostem chce vyřešit i pěknou rvačkou.

Olda se však ve své válce proti každému, kdo se v jeho očích má nezaslouženě lépe než on, nehodlá zastavit. Nakonec za svou hamižnost a touhu škodit zaplatí daň nejvyšší. Poté, co předvedl, ale ani nikomu chybět nebude. Jde jednoznačně o nejodpudivější postavu celého seriálu, přestože její konkurence je silná.

Saša Rašilov před časem plnil stránky bulváru nečekaným rozchodem s oblíbenou herečkou Vandou Hybnerovou, se kterou má dvě dcery. Ale žádná celebrita nebaví bulvár dlouho (až na Ivetu Bartošovou a Dominiku Gottovou), takže časem bylo herci odpuštěno. Nyní si žije poklidným životem s novou manželkou, se kterou založil další rodinu.

Saša je už třetím mužem v rodině, který nese toto jméno, přestože do rodného listu mu rodiče museli nechat napsat Alexandr. Celá jeho rodina tíhne k herectví a filmování, a tak nebylo žádným překvapením, když šel na konzervatoř a na DAMU. Kromě slušného divadelního repertoáru má za sebou už od mládí pěknou řádku rolí před kamerou. Začínal jako Peterka ve filmu Šakalí léta a fanoušci retro seriálů si ho vybaví jako talentovaného syna Arnošta Blažeje ze seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech. Objevil se také ve filmech Milenci a vrazi, Duše jako kaviár, Samotáři nebo Román pro ženy. Zabrousil i do seriálů Rodinná pouta, Velmi křehké vztahy a Temný kraj.

Kromě hraní je Saša hodně úspěšný i v dabingu. Je to právě jeho hlas, kterým k nám promlouvá hollywoodská hvězda Johny Depp. Rašilov také po náročném výběru uspěl se svým hlasem pro dabování postavy Mickey Mouse. Herec se právě o této práci zmínil v rozhovoru pro IDnes:

Připadal jsem si, jako bych dělal konkurz na Titanic, a přitom šlo o Mickey Mouse. Dokonce tady byl i Američan, který mi předváděl, jak správně vystihnout jeho hlas. Vysvětlovali mi, jaké má Mickey Mouse vlastnosti a charakter. Ptali se mě, co si myslím, že rád jí a pije. Správná odpověď byla samozřejmě hamburgery a kola, jak jinak. Takhle absurdní to bylo.

Za skvělý dabing dostal cenu Františka Filipovského.

Zdroje článku: