Romantická komedie na nedělní večer přijde v deštivém počasí vhod

Romantická komedie na nedělní večer přijde v deštivém počasí vhod
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Řekni to psem je hřejivá komedie, kde si o pozornost diváků říkají především psi. Scenáristka Irena Obermannová napsala jednu z hlavních rolí pro svou dceru Bereniku Kohoutovou a režie se ujal Robert Sedláček. Hlavní hrdinku Ditu čeká smutné období, které však nebude trvat věčně.

O příjemné zážitky se v komedii stará hlavně border kolie, která se z nechtěného dárku změní ve věrného přítele. Toto plemeno je pověstné svým temperamentem a nikdy nekončící radostí ze života. A jak to vypadá, dokáže si uloupit i srdce člověka, který se psů bojí a pejskaře považuje za blázny.

Dita (Berenika Kohoutová) moc překážek v životě ještě zdolat nemusela. Má hezkého a všemi obdivovaného přítele Filipa (Igor Orozovič), se kterým už je nějakou dobu, a tak nějak v něm vidí i otce svých dětí. Dobře si vede i v práci, kde pracuje pro svou nejlepší kamarádku Gábinu (Hana Vágnerová).

O to horší to pro ni bude, když přijdou změny a idylicky život zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Zmínka o dítěti vyděsí Filipa natolik, že naprosto zmateně daruje Ditě psa, aby si své mateřské instinkty mohla realizovat méně komplikovaným způsobem. Nějak však pozapomněl na to, že Dita není milovníkem psů, bojí se jich a všechny ty nadšence, které potkává s jejich čtyřnohými mazlíčky, považuje za směšné blázny.

A protože ani to Filipa neuklidní, kromě psa dá své přítelkyni i kopačky. Dita tak zůstává sama se zvířetem, které se sice může přetrhnout, aby si svou paničku naklonilo, jenže ani ty nejroztomilejší psí kusy nezabírají. A když přicházejí špatné věci, většinou jde hned o tři najednou. Dita musí tedy ještě, kromě ztráty přítele a nechtěného psa, strávit i zradu své kamarádky Gábiny, která jí svede přítele a nadělí jí padáka i v práci.

Po počátečním šoku se Dita rozhodne řešit problémy postupně – začne s tím největším. Vezme svého chlupáče s trefným jménem Rapl a vydá se do útulku. Jenže ke svému překvapení zjistí, že odložit nechtěný dárek nebude tak snadné, jak si myslela.

Tak se začíná odvíjet příběh o tom, jak Dita pomalu odhodí svůj minulý život, který tak milovala, a zjistí, že by mohla žít jiný, mnohem zajímavější. Odolá nástrahám své výstřední matky (Veronika Žilková), která se pasuje do role dohazovačky, a rozhodne se poznat komunitu lidí, kterým se dříve vysmívala. Možná v tom bude mít prsty i její podivínský soused Petr (Štěpán Benoni), který má doma stejně neúnavného psího kamaráda.

Trochu předvídatelný děj rozhodně vylepšuje parta pejskařů, psů a také malebné prostředí parku Grébovka. Příběhů se šťastným koncem není nikdy dost a štěstí může čekat i tam, kde ho člověk vůbec nečeká.

K vidění v neděli 30. dubna ve 20:15 na TV Prima.

Zdroje článku: