Film Prvok, Tečka, Šampón a Karel je trhák roku. Většina scén se natáčela v Plzni

Film Prvok, Tečka, Šampón a Karel je trhák roku. Většina scén se natáčela v Plzni
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve středním věku každého muže se může odehrát spoustu chvil, které nejsou tak ideální, jak se může zdát. Trápí je jejich dosavadní život, jejich proměny nebo aktuální životní situace. Své o tom ví o čtyři kamarádi, kteří se však rozhodli vyřešit krizi středního věku po svém.

Domluví si úkoly, díky nimž dokážou svou opravdovou, chlapskou odvahu. Jen ani jeden z nich neví, v jaké chvíli musí úkol splnit. Díky tomu vzniknou komické i nesnadné situace, s nimiž se každý bude muset poprat po svém.

Patrik Hartl a jeho osobní kouzlo

V posledních letech se Patriku Hartlovi opravdu daří. Předlohou pro tento film se totiž stala jeho bezchybná kniha, při které už sám přemýšlel nad případným obsazením hlavních rolí. Díky tomu jsou skvěle ztvárnění všichni čtyři kamarádi — Prvok, Tečka, Šampón i Karel.

Neopakovatelná atmosféra předpremiéry

Snad vůbec poprvé se dlouho očekávaná předpremiéra filmu nekonala v Praze. Byla totiž připravená ve venkovním Amfiteátru v Plzni na Lochotíně. Plzeňský deník uvedl, že tak bylo rozhodnuto především proto, že se mnoho scén filmu natáčelo právě v tomto západočeském městě. Plzeňský Amfiteátr se zaplnil celkem 2 500 lidí. Film uvedl spolu s hosty a asi hodinovou talkshow sám Patrik Hartl. Díky krásné atmosféře byl film neopakovatelným zážitkem.

Plzeň v hlavní roli

Drtivá většina scén byla natočena v Plzni, kde se také odehrála zmíněná předpremiéra. Můžete se tak všimnou krásných uliček centra města při nejrůznějších scénách. Stejně tak jsou i záběry z policejní školy a supermarketu natočené v Plzni. Nechybí ani scéna z koncertu nebo gay klubu. Tento klub, kde vystupoval Prvok se svou kapelou, je v Plzni vyhlášený, jmenuje se Pantheon a najdete ho v samotném centru města.

Natáčelo se již před dvěma lety

První klapka filmu Prvok, Tečka, Šampón a Karel padla již v roce 2019, na konci října.

Přestože probíhalo natáčení hladce, premiéru filmu překazila pandemie onemocnění Covid19, kvůli které se premiéra i vypuštění filmu do kin muselo odsunout.

Zdroj: