Proslavila ji role transsexuálky, dnes je šťastnou maminkou, kterou si diváci připomněli jako Markétu v Jedné rodině

Proslavila ji role transsexuálky, dnes je šťastnou maminkou, kterou si diváci připomněli jako Markétu v Jedné rodině
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Před seriálem Most! o Erice Stárkové široká divácká veřejnost neměla ani tušení. O to větším překvapením se jako Dáša v seriálu, který často balancoval na hranici vkusu, stala. Ze dne na den se tak stala hvězdou, ale popularitu zvládla a zůstala s nohama pevně na zemi.

I přes velký mediální zájem se dokázala ze světel reflektorů v tichosti vytratit a přivést na svět dceru Almu s tajemným Jihoameričanem z Peru. Klid si ale doma moc neužívala a s kojenou dcerou naskočila do seriálu Jedna rodina.

Erika Stárková
Erika Stárková | Zdroj: TV Nova

Malá dcerka se tak ocitla na natáčení seriálu, kde si herečka sjednala individuální podmínky, které si stanovila tak, aby se mohla v klidu věnovat i prvnímu potomkovi. Alma byla podle Stárkové plánovaným dítětem, a dokonce se narodila doma. Herečka uvedla, že děti často hlídala a nikdy neuvažovala o tom, že by zůstala bezdětná. Ani rozjetá kariéra ji tak od mateřství neodradila. Pro domácí porod se rozhodla proto, že usoudila, že je to právě právo ženy rozhodnout si, jak vše bude probíhat. U porodu měla dulu a děvčátko bylo za pár hodin na světě. Uznává, že měla štěstí a vše proběhlo bez komplikací, což není samozřejmost.

Na natáčení seriálu Jedna rodina si hned padla do noty s Terezou Kostkovou, které v seriálu měla pomáhat s marmeládovým byznysem. S Kostkovou trávila na natáčení nejvíce času a měly si co říct i mimo kameru. Jak uvedla, klidně by s ní podnikala i v reálném životě.

Stárková si své soukromí hodně chrání. Dlouho trvalo, než vyšlo najevo, že má vztah s muzikantem s mongolskými kořeny a ani o jejím Peruánci se dlouho nic nevědělo.

Otce svého dítěte potkala na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde prodával indiánské šperky. Jeden si koupila a muž s ostře řezanými rysy a pronikavým pohledem upoutal její pozornost.  

S manželem žijí trochu netradičně. Kromě výroby šperků přešívají obnošené oblečení a jejich soužití má jihoamerický nádech, což herečku hodně přitahuje. Mají svůj e-shop a asi před rokem herečka prohlašovala, že konečně dělá něco, co ji naplňuje. Návrat před kamery tak byl nejspíš motivovaný ekonomicky. Etnické šperky a přešívané oblečení asi rodině nezajistí dobré finanční zázemí.

Stárková se vždy vyjadřovala, že herečkou je hlavně z lásky a nechtěla se zapojit do komerčních projektů, nakonec ale za slušný honorář kývla na účast v pořadu Tvoje tvář má známý hlas, kde si přišla na slušné peníze, a i seriál Jedna rodina s největší pravděpodobností na honoráři nešetřil.

Zdroje článku: