Poslední noc v Soho: Hororový thriller s překvapivými twisty se chystá do kina

Poslední noc v Soho: Hororový thriller s překvapivými twisty se chystá do kina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový horor „Poslední noc v Soho“ od režiséra a scenáristy Edgara Wrightea slibuje velmi zajímavý koncept. Eloise, módní návrhářka, se záhadně dokáže dostat do šedesátých let minulého století. Všechno ale není to, čím se zdá být, a sny minulosti začnou praskat a tříštit se do něčeho mnohem temnějšího.

Děj thrilleru

Mladá Eloise (Thomasin McKenzieová) pochází z venkova a právě se přestěhovala do Londýna, kde si chce splnit svůj velký sen a stát se módní návrhářkou. Neobvyklé látky, klasické střihy nebo odvážné vzory: pro studentku módního návrhářství je oblečení čirým potěšením, dokonce vlastní šaty si vždy vyráběla sama. Ale zatímco její spolužáci jsou na večírcích, Eloise, přemožená svým novým prostředím, sní o Londýně v šedesátých letech minulého století. Jako mladá Sandy (Anya Taylor-Joyová) se pohybuje londýnskými kavárnami a dalšími kluby. Vede paralelní život, ve kterém jednoho dne potká svůdného manažera Jacka (Matt Smith) a je jím fascinována. Ale živá, romantizovaná šedesátá léta nejsou ve skutečnosti zdaleka tak krásná a svobodná, jak se na první pohled zdá…

Realita vs. Sen

Konstantou filmu je vztah mezi Eloise a Sandy. I když se údajně jedná o dvě různé osoby, není to tak. To je vidět například při scéně s velkým schodištěm, kdy sice na schodech z 60. let chodí zpěvačka, v odrazu v zrcadlech lze ale vidět návrhářku. Dalším hlavním bodem je brutálnost a schované temné stránky minulosti. Ať už sexuální narážky, brutální vraždy (které jsou díky excelentní práci kameramana Chung-hoon Chunga velmi výrazně natočené) a další problémy 60. let.

Pokud očekáváte klasický horor s brutálními scénami od úplného začátku, budete překvapeni. Začátek nám představí postavy, přivede nás do světa tohoto filmu a okouzlí nás svou zajímavou atmosférou. Premiéru měl film „Poslední noc v Soho“ na filmovému festivalu v Benátkách. Do českých kin by měl snímek dorazit 11. 11. 2021.

 

Zdroje: