Pondělní Prostřeno s Albertem: Co vlastně Albert připravil? Nevěděl, čím naplnil kuřecí rolku, netušil, jakou koupil zmrzlinu

Pondělní Prostřeno s Albertem: Co vlastně Albert připravil? Nevěděl, čím naplnil kuřecí rolku, netušil, jakou koupil zmrzlinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Důchodce Albert je rybář, ale ryby pro své hosty nepřipravil. Možná kdyby na dvorku udělal oheň, v kotlíku připravil polévku a na roštu připravil ryby, měla by jeho účast v Prostřeno větší smysl. Dům byl hodně tmavý, a tak Prima zřejmě z nutnosti postavila stan, kde se Prostřeno odehrávalo.

Jenže ani vaření nebylo tak úplně v pořádku a stačilo vidět Alberta, jak dělá lívance. Lívanečník asi použil poprvé, když nevěděl, že se mu lívance přichytávají. Nespravila to ani pánev, na které další lívance připálil. Ale stejně je servíroval. Ani na chvilku ho nenapadlo, že by třeba udělal jiné těsto, s lepší konzistencí a jídlo, které zvládnou děti v první třídě, udělal znovu.

Albert byl trochu zmatený, jako hostitele by ho asi nikdo nechtěl. V profilu tvrdil, že se přihlásil sám, hostům potom řekl, že za jeho přihlášením stojí kamarádky.

Jako předkrm podával plátky šunky, ze kterých udělal rolky a naplnil je sýrem. Ani nevěděl, jaké sýry v šunce jsou a jen odkývat to, co řekli hosté. Bagetu koupil a tvrdil, že ji dopekl. Tak to je opravdu velká zásluha.

Polévka byla ohlášená jako vývar s knedlíčky a domácími nudlemi. Chvíli trvalo, než si Albert vzpomněl, z čeho vlastně polévku vařil. Hlavní bylo, aby tam dal maso. Škoda, že v něm nechal celou hromadu drobných kostí. Knedlíčky udělal z koupené játrové zavářky a o nudlích tvrdil, že je sám udělal a nakrájel.

Hlavní jídlo byla kuřecí roláda. Albert nebyl moc ochotný o přípravě jídla mluvit, takže místo popisu vykostění se hosté dozvěděli, že to byla placka a ani jim hostitel neřekl, co vlastně do kuřecí rolády zabalil. To není úplně běžné, pokud někdo jídlo připravuje. A protože Albert žije sám, tak zřejmě i sám suroviny nakupoval.

K roládě podával zeleninu, brambory a také úkol týdne. Hostina potom pokračovala spálenými lívanci a povařeným zmrazeným ovocem, které bylo kyselé. K tomu byla zmrzlina, ale Albert nevěděl, jaká.

Albertův dezert, zdroj FTV Prima

Tak to bylo hodně divné vaření. Celé to působilo, že Albert si v kuchyni umí ohřát možná buřty. Hosté (jedna žena a tři muži) byli hodně odvážní, když jídlo ochutnali. Celé Albertovo bydlení působilo hodně ponuře a nezdravě. Rozhodně nepůsobil dojmem, že vaří rád. Povídačky o tom, že peče koláče pro vnoučata působily trochu nevěrohodně. Neumí lívance a peče koláče?

Hosté nebyli z ničeho nadšení. Dobrá byla kupovaná zmrzlina. Nejmladší soutěžící Marek dal 7 bodů, další dva pánové 5 a jediná žena v této partě nadělila bodů 6. Albert si vyvařil 23 bodů.

A co na to diváci?

Řešilo se bydlení. Ale tak to je věc Alberta, jestli mu to tak vyhovuje. Na druhou stranu vybílit, aby byl byt světlý, udělat drenáž u zdí a větrat, aby snížil vlhkost, zase tolik nestojí. Dát rohože na vlhké a plesnivé zdi, je první krok k rakovině plic, kterou si Albert prošel. Diváci také upozornili na popelník plný vajglů u postele.

Albert možná ani netuší, jak žalostně působí, ale od Primy to není úplně fér, když staví show na člověku, kterému by se sice peníze hodily, ale jen málokdo si může myslet, že by měl šanci vyhrát.

 

Zdroje článku: