Jaký bude další osud JUDr. Markéty Tomečkové v ZOO?

Jaký bude další osud JUDr. Markéty Tomečkové v ZOO?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdy ani nejlépe vypracovaný plán nevyjde podle našich představ. To se přesně stalo právničce Markétě Tomečkové, která si myslela, že se dobře vdá, a bude si tak spokojeně žít jako paní Křížová. Jenže se přepočítala a soudce Petr ji nechal stát v bílých šatech u oltáře.

Jak Markéta na rozchod zareaguje a co teď bude dělat? Pomstí se Petrovi a Lady X, které dá jejich rozchod za vinu?

JUDr. Markéta Tomečková je krásná a nepochybně chytrá žena, která si dovede život dobře plánovat. Již po škole se rozhodla, že sbalí nejvýše postaveného soudce, čímž získá finančně zajištěný život a dobrou kariéru jako její nejlepší kamarádka Lily. Když tedy ulovila přitažlivého vdovce Petra Kříže, který tragicky přišel o manželku, zdálo se, že má budoucnost nalinkovanou.

Jenže do jejich vztahu se začaly vkrádat problémy, například to, že Markéta nebyla ochotná trávit čas s Petrovými dětmi nebo že přehnaně žárlila na každou jeho schůzku s kamarádem Břéťou. Petr ale dlouhou dobu všechny tyto náznaky Markétiny pravé povahy přehlížel, protože chtěl dětem zajistit stabilní rodinu, o kterou přišly po smrti matky. Škoda, že Petr vůbec nepoznal, že děti o Markétu jako o macechu vůbec nestojí, protože před nimi si takovou práci s přetvařováním nedělala a často se k nim chovala velmi nepříjemně.

Když se ale „ta pravá“ objeví v podobě barové zpěvačky Alex, Petr je očarován a uvědomí si, že jeho vztah s Markétou je vztahem z rozumu a kvůli zajištění spokojenosti dětí. Zamilovává se do Alex čím dál víc, a tak Markéta ztrácí nervy a chová se hůř a hůř. Markétiny sny o paní soudcové se rozplývají, když se s ní Petr rozejde a stráví několik nocí právě s Lady X.

Markéta se ale odmítá vzdát a využije Petrova chvilkového zaváhání nad jeho vztahem s Lady X a vloudí se mu opět do přízně. Lady X na to reaguje útěkem do Ameriky a Petr se rozhodne s Markétou přece jen zůstat, i když už definitivně ví, že ji doopravdy nemiluje. Petr je ale muž rozumu a smyslu pro odpovědnost hlavně k dětem, který ho nutí zůstat s klidnější Markétou.

Petr si uvědomí, že jeho vztah s Markétou je z rozumu a kvůli zajištění dětí, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Markéta, aby si udržela svou pozici, se rychle snaží Petra vmanévrovat do manželství, což se jí daří až do chvíle, kdy spolu stojí u oltáře. Když má Petr říci své ano, řekne Markétě, že by to nebylo upřímné a že si ji nemůže vzít. Markéta se v slzách zhroutí a Petr odchází. Zničená Markéta vidí, že o soudce přišla definitivně, a hned přemýšlí, co nejhoršího udělat, aby se mu pomstila. Její kamarádka Lily jí ale přesvědčí, aby hrála, že chce s Petrem být alespoň kamarádka, co ho podporuje, ale za zády se mu snaží zničit kariéru a nehodlá se zastavit před ničím.

Jaký bude další osud Markéty Tomečkové v seriálu ZOO? Bude z ní záporačka, která bude Petrovi škodit na každém kroku? To by nejspíše diváky dlouho nebavilo, a tak možná můžeme očekávat třeba sblížení její postavy s nějakou jinou ze seriálu ZOO. Nebo se scenáristi rozhodnou, že v seriálu nebude postava Markéty nadále pokračovat? Určitě by byla škoda talentovanou herečku Michaelu Petřekovou v seriálu nadále nevídat, a tak se snad dočkáme jejího zákeřného škodění a podrazů jako ve správné telenovele.

Zdroj článku:
  • Autorský text