Na nového představitele 007 už se berou velké sázky

Na nového představitele 007 už se berou velké sázky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vydáním posledního filmu slavné filmové ságy 007 (30.září 2021) se uzavírá další éra filmového dobrodružství tajného agenta. A opět se spustil kolotoč dohadů o nástupci Daniela Craiga. Sázkové kanceláře ve Velké Británii jsou v pohotovosti. Velká hra začíná.

Británie se začíná loučit s Jamesem Bondem vytvořeným sympatickým Craigem. A jak už je u Britů zvykem, s jejich příslovečným humorem dodávají, že Německo se loučí s Angelou Merkelovou a Británie s Craigem.

A kdo se objevuje u sázkových kanceláří jako favorit?

Tom Hardy

Tom Hardy je v centru spekulací už delší dobu. Herec, který na sebe upoutal pozornost filmy jako Šílený Max: Zběsilá cesta, REVENANT Zmrtvýchvstání nebo Venom pro to má ty nejlepší předpoklady.

Věk 44 let je ideální, je to rodilý Brit, a dokonce z Londýna. Také je to polepšený rebel, který si prošel obdobím problému se zákonem, kdy byl několikrát zatčený, holdoval drogám a alkoholu.

Je populární jak v Evropě, tak v Americe. Prostě Tom je ideální kandidát a sázkové kanceláře ho považují za velkého favorita.

Regé-Jean Page

Dalším novějším adeptem na tuto speciální roli je pohledný vévoda z televizního seriálu Bridgeton.

Je to herec, který si v současné době užívá vzestupu popularity a je o něj velký zájem. Narodil se ale v Zimbabwe, což jeho šance v očích sázkových kanceláří trochu snižuje, stejně jako mladý věk 31 let. Na druhou stranu měří 180 cm, a to je zase ku prospěchu.

Luke Evans

O roli projevil velký zájem velšský herec a zpěvák, s ideálním věkem 42 let a se silnou základnou divadelních fanoušků. Mezi filmovými fanoušky je známý především z trilogie Hobit a z Disneyho filmu Kráska a zvíře. Sázkaři mu ale moc šancí nedávají.

Henri Cavill

Dalším jménem, které se často objevuje, je Henri Cavill. Věk pouhých 28 let, ale velmi příjemný zevnějšek a pochází z Jersey, což je ostrov mezi Anglií a Francií. Miluje rugby a má velkou základnu fanoušků díky populárním seriálům jako Tudorovci nebo Zaklínač.

Zdroj: RichartPhotos / Shutterstock

Být Bondem v době plné změn 

Pokud s poslední kapitolou Craigovi éry ještě nenastal čas, aby Bond zemřel, vznikají spekulace, že nadešel čas, aby změnil barvu kůže a možná i pohlaví. Ian Fleming při tvorbě postavy agenta „s licencí zabíjet“ měl sice o Bondovi jasné představy, ale doba je plná změn a mužný typ, který představoval například Sean Connery už je nejspíš přežitkem.

Prvním Bondem s tmavou pletí by mohl být Idris Elba, rodným jménem Idrissa Akuna Elba, vítěz Zlatého glóbu za televizní seriál Luther. Elba, kromě toho, že je herec, scenárista a producent, je také oblíbený DJ a v londýnských klubech je znám pod pseudonymem Big Driss. Narodil se v Londýně a i věkem 49 let by mohl být ideálním kandidátem. Má rozhodně podle sázkových kanceláří větší šanci, než další adept herec a moderátor Henri Golding, který je sice britského původu, ale narodil se v Malajsii a má pouhých 34 let.

A možná přijde i čas, kdy bude Bondem žena

V této souvislosti se často objevuje jméno herečky Lashany Lynch, která se po boku Bonda objevuje v nejnovějším filmu. Údajně právě od žen vychází podnět, aby roli už konečně také po mnoha hercích mohla ztvárnit žena. K této možnosti se vyjádřil i Daniel Craig pro Radio Times. Podle herce by měl být Bond stále muž a mohl by mít po boku i silnou ženskou postavu, podobně, jak je to v posledním filmu No Times to Die, kde Bond odešel z MI6 a byl nahrazen jinou postavou, kterou právě ztvárnila Lashana Lynch. Spekuluje se, že právě této herečce bude v budoucnu dán větší prostor, ať už v roli Bonda anebo v roli jiného agenta, který bude mít větší význam, ale sama Lashana to popřela.

Producentka Barbara Broccoli se nechala slyšet, že Bond může být jakéhokoliv etnického původu, ale musí to být muž. Uvidíme tedy, jak nakonec veřejné mínění samotných Britů ovlivní výběr nového hrdiny.

Zdroj: