Diskuze

Marečku, podejte mi pero!: Chyby a zajímavosti ve filmu

Film Marečku, podejte mi pero! zná snad každý. Mě osobně vždy potěší, když se na tento film mohu znovu podívat. Málokdo si ale všimnul chyb, které se v něm objevily. Patříte mezi nás také, nebo jste všímavější? Věděli jste o následujících zajímavostech o hercích či natáčení samotném?
Zpět na celý článek

Film Marečku, podejte mi pero! zná snad každý. Mě osobně vždy potěší, když se na tento film mohu znovu podívat. Málokdo si ale všimnul chyb, které se v něm objevily. Patříte mezi nás také, nebo jste všímavější? Věděli jste o následujících zajímavostech o hercích či natáčení samotném?
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: Marečku, podejte mi pero!: Chyby a zajímavosti ve filmu
Jaký byl vztah mezi Jiřím Sovákem a Jiřím Schmitzerem, kteří ve filmu hráli otce a syna?

Jiří Sovák a Jiří Schmitzer, kteří byli i ve skutečnosti otcem a synem, měli napjaté vztahy. Ty se ještě více zhoršily poté, co Jiří Schmitzer pod vlivem alkoholu srazil chodce, což mu jeho otec nemohl odpustit.

Proč se ve třídě ve filmu Marečku, podejte mi pero! neobjevil obraz tehdejšího prezidenta?

Režim se obával, že by soudruhova pověst byla ohrožena, kdyby se před jeho obrazem smáli herci v komedii. Proto byl místo něj ve třídě obraz Jana Amose Komenského.

Kde se nachází pamětní deska fiktivní postavy Hliníka a co je na ní napsáno?

Pamětní deska Hliníka se nachází v Humpolci nedaleko Dolního náměstí v parku Stromovka. Je na ní napsáno: "Svému nejslavnějšímu přistěhovalci Hliníkovi vděční spoluobčané" a bylo mu vybudováno i muzeum, takzvané Hliníkárium.

Proč hrála Iva Janžurová roli paní Týfové v tajnosti?

Iva Janžurová hrála roli paní Týfové v tajnosti, protože její partner Stanislav Remunda nebyl nakloněný tomu, aby ve snímku hrála. Její mluva, kostým a líčení tak byly částečně inspirovány snahou, aby ji partner nepoznal.

Jaké chyby si diváci mohou všimnout ve filmu Marečku, podejte mi pero!?

Mezi chyby patří chybná chemická rovnice na tabuli, posunutí bonbonu na stole, viditelné tažné lano u stroje na konci filmu a zelené listí na stromech v březnové scéně. Chyby jsou i v závěrečných titulcích, kde jsou překlepy ve jménech herců Petra Bruknera a Pavla Vondrušky.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Pověrčivý Zdeněk Řehoř na jevišti zakopával o vlastní nohy. Odmítnutí herečky Švorcové nepřenesl přes srdce
02.09.2023

Pověrčivý Zdeněk Řehoř na jevišti zakopával o vlastní nohy. Odmítnutí herečky Švorcové nepřenesl přes srdce

Zdeněk Řehoř byl známý laskavou, mírnou povahou, díky které se skvěle hodil do určitých neprůbojných rolí, jako je hajný v Krkonošských pohádkách....

AZ-kvízem prošlo na 10 000 soutěžících. S naším kvízem ale nemusíte nikam chodit
20.10.2023

AZ-kvízem prošlo na 10 000 soutěžících. S naším kvízem ale nemusíte nikam chodit

AZ-kvíz se na televizních obrazovkách objevuje od roku 1997, tedy bezmála 26 let, a tak nepřekvapí, že se v něm za tu dobu pokoušela bojovat o...

Zlatá labuť: Křehká, s tváří nevinného dítěte, a přesto sobecká intrikánka. Taková je Markéta v podání Barbory Bočkové
14.10.2023

Zlatá labuť: Křehká, s tváří nevinného dítěte, a přesto sobecká intrikánka. Taková je Markéta v podání Barbory Bočkové

I přes svůj nevinný a křehký vzhled dostává herečka role drsných a sebevědomých žen. Neztratila se ani v roli mladé kriminalistky. Markéta...

Půvabná Miroslava Pleštilová si v pohádce kromě šatů pro princeznu zkusila i blond paruku
19.08.2023

Půvabná Miroslava Pleštilová si v pohádce kromě šatů pro princeznu zkusila i blond paruku

Na motivy Boženy Němcové vznikla pohádka Rozhodni obraze krásný z cyklu Strom pohádek. Natočila ji Jiřina Pokorná-Makoszová a vypráví o chudém...

Ulice hned tak neskončí, i když podle některých by k tomu přispělo obsazení Emmy Smetany. Možná postačí Vondráčková
22.09.2023

Ulice hned tak neskončí, i když podle některých by k tomu přispělo obsazení Emmy Smetany. Možná postačí Vondráčková

V kategorii mýdlových oper nemá nekonečná a mnohými vysmívaná Ulice konkurenci, přesto jí mnozí fanoušci zůstávají věrní kvůli postavám, které si...

Jak složitě se rodil seriál 30 případů majora Zemana
02.10.2023

Jak složitě se rodil seriál 30 případů majora Zemana

Rozhodně nešlo o běžný televizní projekt. Seriál měl být důstojnou ukázkou práce příslušníků Sboru národní bezpečnosti (SNB) a režiséra pro...

Kvíz: Pořad Na lovu je tím, čím je, pouze díky lovcům. Přidejte se k nim
01.09.2023

Kvíz: Pořad Na lovu je tím, čím je, pouze díky lovcům. Přidejte se k nim

Není jednoduché najít dalšího lovce, jenž by se připojil k pětici geniálních mozků, které dnes a denně ohromují diváky bezbřehými znalostmi. Tvůrci...

Zlatá labuť: Nejvíce otazníků visí nad vztahem Ireny a Aleny. Happy endu se asi nedočkáme. Možná v tom bude další žena
20.01.2024

Zlatá labuť: Nejvíce otazníků visí nad vztahem Ireny a Aleny. Happy endu se asi nedočkáme. Možná v tom bude další žena

Na sociálních sítích to stále žije debatami kolem seriálu, ve vzduchu jsou dohady o tom, kdy to konečně přijde, zda to bude jen na Voyo atd....

Dnes v Ulici: Na Evžena se ze skříně vysypou jeho kostlivci
12.10.2023

Dnes v Ulici: Na Evžena se ze skříně vysypou jeho kostlivci

Do dnešního dílu Evžen u diváků platil za muže zkoušeného osudem, který začal pít až poté, co ho jeho bývalá manželka oškubala a zbavila jej práv...

Prostřeno: Jak to asi v kuchyni vypadá, když si k plotně stoupnou umělci
03.12.2023

Prostřeno: Jak to asi v kuchyni vypadá, když si k plotně stoupnou umělci

V příštím týdnu se nad plnými talíři sejdou umělci. Ti, kteří tvoří nejen pro zábavu ostatních, ale i proto, aby svět byl lepším místem k životu. U...

Diskutujte

Nejnovější diskutované