Novinky ze ZOO: Tak už to bylo na spadnutí a potom přišla Hrnčířová a Viky s přiznáním dala zpátečku

Novinky ze ZOO: Tak už to bylo na spadnutí a potom přišla Hrnčířová a Viky s přiznáním dala zpátečku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sid je neustále ve vlhkém sklepě a chce se dostat ze řetězů, ale zatím bez úspěchu. Už je na ní vidět, že má sklepního hotelu plné zuby a nechápe, proč všechno tak dlouho trvá. Při návštěvách únosců se je snaží kopat, jenže při jednom z útoků sundá kamarádovi od Jardy kuklu.

To nebyl úplně nejlepší tah a vlastně je to trochu nelogické, že se snaží na muže útočit, přestože má vyzkoušeno, že se z železných pout nedostane. Odhalený únosce panikaří a chce Sid zabít. Jarda nemá žádné argumenty, aby ho přesvědčil, že je to zbytečné. Naštěstí ani jeden z nich nechce volit krvavou smrt a v plánu je tak předávkování léky.

Jardovi se alespoň podaří oddálit likvidaci Sid až do okamžiku, kdy budou mít peníze. Přesvědčí svého kumpána, že by bylo dobré mít děvče ještě chvíli živé, aby mohlo v případě, kdyby na to došlo, přesvědčit otce, že je v pořádku a výkupné má smysl.

Eduard nelenil a se svým problémem se obrátil na profesionála Láďu Chaloupku, který má zkušenosti z vyjednávání s únosci a osvědčil se v Afganistánu. Přestože původně nechtěl do plánů zatahovat manželku a matku, když ho přistihnou doma s balíkem peněz a s cizím mužem, Eduard jim řekne pravdu. Do všeho se tak snaží babička Sidonie prosadit své představy a Chaloupka se jí moc nelíbí.

Eliška a Anežka pátrají po Sid, ale v nemocnicích úspěch nemají. Když se Adam dozví od Adélky, že Sid do posledního okamžiku před zmizení pátrala po pašerácích zvířat, začne mít podezření, že všechno může být úplně jinak a Sid není zraněná po pádu z kola, ale unesená. Na pomoc si pozve přátele a jeho kamarádka poznává v muži, který se objevil vedle Eduarda v zoologické zahradě Chaloupku, kterého viděla při úspěšné akci v Afganistánu. Adam má tak jistotu, že je Sid v nesnázích a potřebuje jeho pomoc.

Adamovi dojde, že by celé vyjednávání s únosci nemuselo dobře dopadnout. Na rozdíl od Chaloupky ví, že nejde jen o únos kvůli penězům, ale že se Sid stala nepohodlnou pro pašeráky a ti nemají důvod ji pustit živou, aby se jim nepletla do podnikání.

Při návštěvě u Eduarda však Adam nepochodí, protože babička je rozhodnutá nechat vše na profesionálním postupu vyjednavače. Máma od Sid však mladého chovatele hadů tajně podpoří a dává mu svou důvěru, že pro Sid udělá vše, co bude v jeho silách.

Viky skončí také ve vězení. Ovšem v trochu komfortnějším. Děti přišly do styku s jiným dítětem, v jehož rodině vzniklo podezření na „asijskou chřipku“ a tak je v karanténě se soudcem a s dětmi. A před sebou má vyhlídku, že ji soudce bude nutit léky, když začne být Benovi špatně. Aby nemusela hledat další výmluvy, proč nechce žádné léky, konečně se rozhodne jít s pravdou ven.

A stačilo opravdu málo, aby konečně své největší tajemství Petrovi řekla (když už si nevšiml, že se jí trošku změnila postava!!). Jenže domácí idylku naruší Hrnčířová, která přinese novinku, že šlo o planý poplach a karanténa se ruší. Tak snad už konečně příště…

Zdroje článku: