V nové české vánoční pohádce Přání Ježíškovi se objeví i Kapitán Demo

V nové české vánoční pohádce Přání Ježíškovi se objeví i Kapitán Demo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Právě v těchto dnech probíhá natáčení romantické komedie Přání Ježíškovi, na jejíž premiéru se můžeme těšit v listopadu příštího roku. Produkce slibuje nadupané obsazení a pořádnou dávku emocí.

Do režisérského křesla usedla Slovenka Marta Ferencová. Ta se zdá být přímo specialistkou na sentimentální komedie, soudě dle jejích počinů jako Všechno nebo nic (2017) nebo Příliš osobní známost (2020). 

V současnosti víme, že celý film se bude odehrávat během jednoho jediného dne. Čeká nás hned několik paralelních lidských příběhu, z nichž budou mít všechny společného jmenovatele – rodinu a lásku. Svízelné situace nastane, když vysoce společensky postavený manažer konečně najde svoji spřízněnou duši, ale oříšek je představit ji rodičům. Naproti tomu je tu dvojice lidí, která už zoufalý boj za nalezení své drahé polovičky pomalu vzdává, ale osud tomu chce jinak. K představení lásky v trochu jiné podobě nás přivede příběh manželského páru, který se setká s uprchlicí z dětského domova, a také muž, který se snaží zhostit role otce a partnera. 

Mezi představiteli titulních rolí je výrazný Richard Krajčo, který má zkušenost s podobným žánrem již z filmu Křídla Vánoc (2013). Vyskytují se zde i další zajímavá jména jako Eva Holubová, Jiří Langmajer, Anna Polívková, Táňa Pauhofová, Veronika Khek Kubařová, Hana Vagnerová nebo Jiří Burian, známý jako Kapitán Demo. Jednu z rolí měl ztvárnit také Jiří Bartoška, kvůli nemoci byl ale nahrazen Jaroslavem Duškem. 

„Doufám, že to bude takový hovězí vývar pro duši. Že zahřeje, pohladí, dojme,“ říká herečka Elizavet Maximová. „Hezkých obyčejných příběhů, u kterých se můžete jen tak pousmívat, moc není. Já nejsem úplně pohádkový typ, a tak právě filmy jako Přání Ježíškovi jsou pro mě taková alternativa. Taková pohádka pro dospělé. Tu člověk občas potřebuje, aby zjistil, že věci jsou ještě v pořádku,“ dodává Krajčo. Že půjde spíše o pohádku pro dospělé potvrzuje také producent Adam Dvořák, neboť velký důraz chtějí klást na mezilidské vztahy a emoce, které často právě v období Vánoc eskalují.