Komické pondělí v Ulici: Kaštan obrečí křovinořez, Hynek by chtěl mimčo a Herman bude zpívat

Komické pondělí v Ulici: Kaštan obrečí křovinořez, Hynek by chtěl mimčo a Herman bude zpívat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Milena se ve vedení firmy zatím moc nepředvedla. Nakrkne Kaštana i Slávka, ovšem Radek se nad její smůlou pobaví. Hynek šokuje Dášu návrhem, aby si pořídili další dítě. Jaká náhoda, že s tím přišel, když se ona touží věnovat kariéře. Jirka Herman zazdí narozeniny své milé, ale napraví to stylově.

Milena vede neziskovku od desíti k pěti

Druhá šance pod vedením nezkušené ředitelky Mileny Pumrové, jež by zřejmě raději zkrachovala, než aby uznala chybu a poprosila Radka o pomoc, se potýká s dalším problémem. Slávek a jeho tým zaměstnanců nutně potřebují k práci kvalitní křovinořez, na který už ale ve firemních rezervách nezbývají peníze. Podnikatelka Pumrová je totiž využila ke koupi vlastního mobilního telefonu. Zkrátka si dopřála pořádně drahou radost a na její neuvážené jednání teď doplácí chod organizace. Sehnat provizorní křovinořez z půjčovny navíc není tak lehké, jak se zpočátku zdálo. Když pan Kaštan neprozřetelně prozradí, že ve sklepě jeden nevyužitý křovinořez má, Milena dychtivě skočí po příležitosti. Chudák Kaštan přitom ve skutečnosti vůbec nenabízel, že by jí přístroj zapůjčil. Teď už mu ale nic jiného nezbývá.

Naneštěstí se křovinořez téměř okamžitě rozbije. I když nemá zjevnou vadu, není možné ho použít. Kaštan má pocit, že utrpěl škodu, a požaduje náhradu, stejně jako Slávek, který je nespokojený s přístupem vedení. Milena slibuje zjednat nápravu, chod firmy se jí ale očividně hroutí pod rukama a Radek to se škodolibou radostí komentuje.

Hynek si chce Dášu udržet doma dalším dítětem

Dáša a Hynek se v pondělí sejdou v krámku, aby v klidu probrali její rozhodnutí udělat si jistý časově náročný kurz. Až tak klidně to ale neproběhne. Jí se pochopitelně nelíbí, že na ni Hynek minulý týden křičel, jako kdyby snad neměla právo se ve své kariéře posunout dál. V posledních letech pořád jenom trčela doma s dítětem, na což není zvyklá. Chod domácnosti táhla v podstatě sama a Hynek teď vyrukuje s nečekaným nápadem, jak ji tam také udržet. Navrhne, aby si pořídili další dítě. Zřejmě doufá, že tím Dášu umlčí a dostatečně zaměstná, ale to se přepočítal.

Gábina Dáše rozumí, taky to s Hynkem měla těžké.
Gábina Dáše rozumí, taky to s Hynkem měla těžké. | Zdroj: TV Nova

Gábina má v těle zánět, ale nic horšího

Dáša zamíří do salonu, kde se se svým trápením svěří Gábině. Zároveň se zeptá, jak dopadla u doktorky. Gábina totiž měla jít právě v pondělí na onkologii kvůli výsledkům vyšetření. Ukáže se, že v tomto směru všechno dopadlo dobře. Má prý jen někde v těle zánět, a tak jí lékařka předepsala antibiotika.

Gábině se pochopitelně uleví a Jirkovi Hermanovi zrovna tak. Zároveň v něm hrkne, když si uvědomí, že kvůli práci úplně zazdil její narozeniny. Na radu Šimona se to pokusí napravit romantickou večeří při svíčkách a s hudbou, kterou dokonce sám obstará. Chopí se kytary a zazpívá Gábině písničku, čímž ji napřed vyděsí a vzápětí upřímně pobaví. Důležité ale je, že si snad konečně mohou oba vydechnout, ačkoli Jirku mrzí, že v posledních pár dnech nebyl Gábině větší oporou.

Zdroj článku:
  • Autorský text