Netflix horory s českým dabingem

Netflix horory s českým dabingem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud vám požitek z hororu kazí titulky a kvůli čtení se nestihnete ani pořádně bát, tak se můžete podívat na jeden z filmů, který jsme pro vás na Netflixu našli a který má český dabing. Budeme jen doufat, že s příchodem HBO Max se bude Netflix snažit udržet si diváky a s dabingem nebude tak šetřit.

Armáda mrtvých (USA 2021)

A máme tady zase zombíky. Film Zacka Snydera provázely problémy, a tak se k divákům dostal se zpožděním. Film byl natočen podle scénáře Shay Hattenema a Joby Harolda a je plný méně známých herců, kteří na svou slávu teprve čekají. Celý děj se točí kolem skupiny žoldáků, kteří plánují loupež v kasinu Las Vegas uprostřed zombie apokalypsy.

Snyder chtěl filmem rozvinout své dílo Úsvit mrtvých z roku 2004. Warner Bros Pictures už v roce 2007 oznámil přípravy ke spuštění projektu, nicméně něco se napodařilo a film byl tak dlouhá léta odložený na neurčito. Teprve v roce 2019, kdy koupil práva Netflix se přípravy na natáčení doopravdy rozjely. Film získal rozpočet 70 až 90 milionů dolarů a natáčelo se hlavně v Albuquerque v Novém Mexiku a v Atlantic City v New Jersey.

Když už to vypadalo, že film se konečně dostane k divákům, Chris D´Elia, jeden z herců ve filmu, byl několikrát obviněný ze sexuálního zneužívání, a tak se musel ve filmu nahradit.

Snímek byl uvedený ve vybraných kinech ve Spojených státech 14. května 2021 a na Netflixu se dočkal premiéry 21. května letošního roku.

Přestože byl film kritizován za některé slabší herecké výkony a předvídatelný děj, získal chválu za svůj humor, svěží tempo a Snyderovu režii. Na Netflixu ho podle statistik v týdnech po uvedení vidělo 75 milionů lidí. Na Netflixu je rovněž k dispozici krátký film o tom, jak se horor natáčel.

A co čekat od děje?

Armáda Spojených států převáží s tajemstvím opředené oblasti Area55 cenný náklad. Bohužel se auto stane účastníkem nehody a drahocenný a velice nebezpečný náklad se dostane z vozu ven. Nejde o nic mimořádného, v autě byli převáženi zombie, kteří během útěku předvedou, jak nebezpeční mohou být a zabijí několik vojáků. Poté, co snaha o likvidaci nebezpečných stvoření selže, město jde do karantény.

O šest let později se majitel kasina Bly Tanaka a jeho společník Martin obrátí na bývalého obyvatele Las Vegas a žoldáka Scotta Warda s žádostí o získání 200 milionů dolarů z trezoru z kasina, ke kterým se po uzavření města nedostanou a po plánovaném jaderném útoku už by jejich naděje pohasly úplně.

Tak se dá dohromady povedená partička, která se pokusí o vstup do kasina. Děj se potom začne odvíjet nečekaným směrem a kdo má rád zombie, určitě si přijde na své.

 

Chůva na zabití (USA 2017)

Horor s vtipnými prvky je určený především pro dospívající generaci. Film režíroval McG podle scénáře Briana Duffielda. Hereckou příležitost dostala celá řada mladých herců, jako Samara Weaving, Judah Lewis, Hana Mae Lee, Robbie Amell a Bella Thorne.  Od kritiků získal film poměrně dobré recenze, a tak vzniklo i pokračování Chůva na zabití: Krvavá královna (2020).

Cole je kluk, který nebudí zrovna respekt a je šikanován svým sousedem Jeremym. Jeho pohledná chůva Bee, se ho zastane a Jeremyho vyděsí. Následující den, když jeho rodiče odjedou a přespávají mimo domov, Bee a Cole tráví příjemně večer, než Cole odchází spát.  Bee mu nabízela trochu alkoholu, ale Cole ho vyléval, když se dívka nedívala. Když přijde čas spaní, Cole se na radu svých kamarádů snaží předstírat spánek, když ale Bee odchází do jiné místnosti, chlapec ji začne špehovat.

Vidí tak věci, které vidět neměl. Jeho sladká a na pohled spořádaná chůva si do domu pozvala přátele a pořádají večírek, který se v jeden okamžik promění v satanistický rituál. Děj začne nabírat obrátky v okamžiku, kdy Bee políbí svého spolužáka ze střední a zabodne do něj dvě dýky. Ostatní pozvaní hosté sbírají jeho krev a dalším nedobrovolným dárcem má být Cole. Ten ještě stíhá zavolat 911, ale přivolaní policisté partě satanistů nedokážou vzdorovat a večírek je až moc krvavý.

A začíná se odvíjet příběh, kdy bude chlapec bojovat o život. Pomůže mu chůva nebo bude stačit k přežití vynalézavost a lest?

 

Krvavě rudé nebe (Německo / VB 2021)

Britsko-německý akční horor z roku 2021 režiséra Petera Thorwartha, byl natočený podle jeho scénáře, na kterém spolupracoval se Stefanem Holtzem. Ve filmu hrají Roland Moller, Peri Baumeister, Chidi Ajufo, Alexander Scheer.

Německá vdova Nadja a její syn Elias se připravují na palubu letadla směřujícího do New Yorku. Žena je nemocná, a tak je jí oporou její malý, ale velice samostatný syn Elias. Ten se ještě na letišti spřátelí s jedním z cestujících. 

Zatímco se cestující během letu připravují na večer, skupina mužů, včetně druhého pilota Bastiana, nenápadně zavraždí tři letecké maršály v letadle a sabotuje černou skříňku, čímž zabrání sledování letadla na radaru. Jejich vůdce Berg pak cestujícím oznámí, že on a jeho muži nyní ovládají letadlo a očekávají, že všichni zůstanou na místě, dokud nebude zaplaceno výkupné. Elias se snaží schovat a Nadja ho následuje. Bohužel jejich úmysl nezůstane bez povšimnutí a žena je zraněná jedním z teroristů. Únosci ji považují za mrtvou a už si ji více nevšímají.

Jak Nadja pomalu nabývá vědomí, začíná znovu prožívat den, kdy byl zabit její manžel Nikolaj. Šel pro pomoc na místní farmu, když se jim během rodinného výletu porouchalo auto, ale nevrátili se. Když ho Nadja šla hledat, napadl ji jeho vrah, upír, kterému se podařilo Nadju kousnout, než ho spálil východ slunce. Tak žije žena svůj smutný osud a snaží se vychovat svého syna.

Únosci nemají nejmenší tušení, co žena díky své zvláštnosti dokáže a jak nebezpečnou soupeřku na palubě mají. Ona potřebuje jen jediné, čerstvou krev, aby byla silná a mohla atentátníky zlikvidovat. Jenže vše se trochu zvrtne, a nakonec se to v letadle jen hemží upíry. Naďa si je vědoma toho, co se stane, pokud nové upíry nechá přistát a rozběhnout se po světě, a tak se rozhodne věc řešit, dokud je letadlo ještě ve vzduchu. Moc času už nemá. Nakonec ji přemůže její upíří instinkt a bude na jejím synovi, aby zasáhl.

Zdroj článku:
  • autorský článek