Nenáviděné i vychvalované: To jsou horory, které si můžete vychutnat třeba na Netflixu a HBO Max

Nenáviděné i vychvalované: To jsou horory, které si můžete vychutnat třeba na Netflixu a HBO Max
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komu by se někdy nestalo, že si pustil v noci horor a najednou se svět trochu změnil. Vrzání a praskání ve starém domě, tiché kroky na chodbě bytového domu, podivné stíny na zahradě a děsivé zvuky v garáži. Žádný jiný filmový žánr nedokáže tak nažhavit lidské smysly. Možná proto se hororům tak daří.

Chuckyho kult, 2017 (Netflix)

Šesté pokračování řádění posedlé panenky je stejně děsivé jako předchozí příběhy. Už jen podstata zla vtěleného do panenky je zvrácená. Je to také malá připomínka toho, že věci mohou být na světě úplně jinak, než si je představujeme.

Tentokrát se vražedná panenka pohybuje v prostorách blázince, kam dosud nezavítala, a pro ještě větší dusno se objeví hned její tři repliky, které neváhají provrtat pár hlav a pustit žilou pacientům léčebny. Nejlépe si tento horor vychutnají ti, kteří přežili ve zdraví předchozí filmy. Existuje totiž spojovatelka – ochrnutá žena, která se dostane do ústavu pro svou nepříčetnost. Vedle toho má Andy, který už se s Chuckym potýká od svého dětství, ve svém domě schované torzo originálu panenky. Vraždící prokletá panenka přežila tři dekády a stále diváky přitahuje.

Osvícení, 1980 (HBO MAX)

Stará klasika dokáže i dnes přivolat hrůzostrašné sny a husí kůži. Pocit děsu zde vyvolávají dokonalé záběry kamery, hudba, prostředí a skvělý herecký výkon Jacka Nicholsona. Třeba scéna, kde manželka Jacka Torrance zjistí, co její muž celou dobu psal na stroji, je naprosto skvělá a má děsivější efekt než filmy, kde probíhá vyvražďování puberťáků, kteří nesmyslně odchází z chaty hledat ty, které už živé nenajdou.  

Upgrade, 2018 (Netflix)

Naprosto fenomenální kousek o umělé inteligenci, jež se postupně vymyká kontrole. Filmy podobného žánru sice nemají v ději psychopata s nadpřirozenými schopnostmi, ale i představa ne tak vzdálené budoucnosti umí pořádně vystrašit. Australané si tak s mizivým rozpočtem dokázali natočit svůj Matrix. Drsné záběry a hodně dobrý závěr jsou velkým lákadlem pro milovníky tohoto žánru.

Insidious 2, 2013 (HBO MAX)

Ten, kdo viděl jedničku, už ví, do čeho jde. Tentokrát na diváky James Wan připravil téměř dvě hodiny hrůzy. Všechno to začíná u malého Joshe Lamberta a jeho vidin. Ani experti na paranormální jevy situaci nevyřeší. A o 25 let později se začnou dít znovu podivné věci a jde i o vraždu. A Josh začíná mít opět stejné vidiny. Kam to celé povede? „Lekačkami“ a děsivými scénami tvůrci nešetřili.

Zdroje článku: