Nejvýdělečnější filmy světa. Který z nich se umístil na nejvyšší příčce i v Čechách

Nejvýdělečnější filmy světa. Který z nich se umístil na nejvyšší příčce i v Čechách
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jaké filmy patří do TOP 10, pokud jde o výdělek? Samozřejmě je to spojené i s oblíbeností mezi diváky. Většina těchto filmů je natočena po roce 2000. Zjistěte, jestli jsou vaše tipy v našem přehledu!

Světový žebříček

Na desátém místě skončilo Ledové království II, americký animovaný film z roku 2019, který je plný zpěvu a hudby. Velmi oblíbený hlavně mezi dětskými diváky, ale je vhodný i pro oko dospělého.

Devátou příčku obsadil akční film Rychle a zběsile 7. Hned před ním, tedy na osmém místě, skončil další akční film – Avengers.

Sedmé místo si drží americký dobrodružný film Lví král, který byl natočen v roce 2019. V českém znění z filmu můžeme poznat Jana Kopečného jako Simbu, Davida Novotného jako Pumbu, Jana Šťastného v roli Scara. Sarabi namluvila půvabná žen Dagmar Havlová. Dále můžeme slyšet Ondřeje Brouska, Jiřího Knota, Otakara Brouska, Anetu Krejčíkovou a Miroslava Etzlera.

Do nejlepší pětky se probojoval americký akční film z roku 2018 – Avengers: Infinity War.

Čtvrté místo obsadil vědecko-fantastický film Jurský svět, který je plný dobrodružství a akce.

Na třetím místě skončil romantický film Titanic, který jako jediný z této desítky je natočený před rokem 2000, přesněji v roce 1997. Sice je to dlouhý film, ale stojí za to se na něj podívat.

Avatar – jiný svět, který diváky dokázal vtáhnout natolik, že se americký film drží na druhé příčce. Kombinace živých herců a počítačových animací byla pro českého diváka něco nového.

A víztěz?

První místo obsadil americký film o týmu superhrdinů Marvel Comics Avengers – Avengers: Endgame, který je pokračováním Infinity War. Vydělal neuvěřitelných 2 797 800 564 dolarů! Oblíbenost potvrzuje i na českém žebříčku, kde obsadil krásné čtvrté místo.

TOP film v České republice

V Čechách zvítězil životopisný film z roku 2018 – Bohemian Rhapsody. Film pojednává o britské hudební skupině Queen. Jen v Česku vydělal přes 260 milionů korun a do kin zavítalo zhruba 1 830 000 diváků.