5 nejsledovanějších seriálů všech dob. Čím si vysloužily takový obdiv?

5 nejsledovanějších seriálů všech dob. Čím si vysloužily takový obdiv?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Natočit úspěšný seriál není nic lehkého. Musí totiž diváky něčím zaujmout a přitáhnout tak jejich pozornost. Těmto pěti se to ale rozhodně podařilo a mohou se pochlubit těmi nejvyššími příčkami v historii sledovanosti. Viděli jste je už také?

Přátelé

Tento nenahraditelný sitcom z devadesátek známe snad všichni. Šestice přátel z New Yorku s jejich humornými příběhy plnými lásky, radosti i zklamání totiž neomrzí ani po tolika letech. Všech deset sérií mělo skvělé ohlasy a rádi si je připomínáme dodnes. Seriálem navíc prošla řada známých osobností a herci v hlavních rolích se svými výkony výrazně zviditelnili. Napínavé a dojemné finále bylo poté na začátku tisíciletí jedním z nejsledovanějších pořadů.

Show Jerryho Seinfielda

Klasický americký sitcom komika Jerryho Seinfielda, který diváky bavil vtipnými příhodami i debatami, si navzdory svému neobvyklému zpracování získal zástupy fanoušků. V show nechyběly ani Jerryho komediální stand-up výstupy a zesměšňování všeho možného, občas i poměrně kontroverzních nebo nevhodných témat. Svou popularitu si ale seriál udržel po celých devět řad a seriálové finále bylo jedním z nejsledovanějších pořadů historie. Nebylo ale až tak podařené, a i sami tvůrci naznačili, že by v něm nejraději provedli pár změn.

Na zdraví

Děj tohoto potrhlého sitcomu se točí kolem baru s názvem Na zdraví, ve kterém diváky pobaví parta číšníků, barmanů i bláznivých zákazníků. Příběhy sukničkářského majitele baru Sama zpočátku nikoho příliš nelákaly, ale nakonec si k nim našli cestu jak diváci, tak kritici a pomohli mu dosáhnout těch nejvyšších příček ve sledovanosti. Seriál se udržel dlouhých 11 sérií a celý příběh zakončil třídílným finále. To k televizím přitáhlo spousty fanoušků a vydělalo tvůrcům pořádný balík.

Uprchlík

Tento dobrodružný krimi seriál z 60. let posloužil mimo jiné v roce 1993 jako předloha pro film s Harrisonem Fordem, čímž se ještě více proslavil. Jde o napínavý příběh doktora Kimblea, který hledá vraha své ženy, aby se očistil od obvinění, že za její smrt může on. Jak jeho dlouhé a napínavé pátrání nakonec dopadne diváci zjistili až ve finále čtvrté série. Se 78 miliony diváků strhla poslední epizoda rekord ve sledovanosti a udržela si ho až do roku 1983, kdy jeho místo obsadil M*A*S*H.

M*A*S*H

Legendární seriál z prostředí vojenské nemocnice uprostřed války v Koreji se svými vtipy i dojemnými scénami zapsal do historie a stal se nezapomenutelnou klasikou. Dramatické a smutné momenty se střídají s humornými scénami plnými vtipných hlášek. Hlavní představitel Alan Alda se díky své roli navíc stal velkou televizní hvězdou. Úspěch celého seriálu dokazuje i sledovanost jeho finálové epizody, která v USA dodnes drží rekord ve sledovanosti. Poslední díl seriálu tehdy totiž na televizních obrazovkách zhlédlo téměř 106 milionů diváků.

Zdroje: