Nejlepší dokumenty na Netflixu – 3. díl

Nejlepší dokumenty na Netflixu – 3. díl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dobře natočené dokumenty jsou nejlepším způsobem, jak se zábavně dozvědět zajímavé příběhy, nejen o naší planetě. Ať už přírodovědné, sportovní nebo true crime – dokumenty dokážou zaujmout a člověk se i dozví nějaká fakta. Na Netflixu je opravdu hodně dokumentů, proto zde máme výběr těch nejlepších.

4. Americká vražda: Rodina od vedle

Původní dokumentární film Netflixu „Americká vražda: Rodina od vedle“ je drásavou a pobuřující kronikou o vraždách rodiny Wattových z roku 2018. Dokumentace využívá příspěvky na sociálních sítích, záznamy ze soudních síní, textové zprávy a domácí video záběry k tomu, aby se vrátila k událostem, které se odehrály. Zkoumá zmizení Shanann Wattsové a jejích dvou dětí a následující (hrozné) události. Když byl její manžel vyslýchán policií ohledně jeho možné účasti na jejím zmizení, dozvíme se strašlivou pravdu.

Film se do značné míry soustředí na oběti, díky čemuž je výjimečný mezi mnoha true-crime dokumenty. Odhaluje lži, které mohou nést naše profily na sociálních sítích, a toxicitu, která hnije v srdci příliš mnoha vztahů.

3. Pán tygrů

Nejspíše nejbizarnější a nejšílenější kriminální rodinná zvířecí dokumentace všech dob je „Pán tygrů“. Každý díl sedmidílného dokumentárního seriálu je bláznivější než ten předchozí, a to do až do té míry, že si několikrát v duchu řeknete, že to snad musí být nahrané. Ale překvapení, všechno je na 100% reálné. „Pán tygrů“ se točí kolem Joea Exotice, okázalého, extravagantního a extrémně sebevědomého majitele soukromé zoo velkých koček v Oklahomě. Příběh Joe Exotic je podivnější než fikce, zahrnuje lži, zbraně, pokus o to stát se prezidenta USA a pokus o vraždu. A aby toho nebylo málo, dočkali jsme se pokračování.

2. Jim a Andy: The Great Beyond

Během natáčení filmu „Muž na měsíci“ z roku 1999 se herec Jim Carrey rozhodl vžít se do postavy Andyho Kaufmana, a to naplno. Požádal několik Kaufmanových skutečných přátel, aby pomohli zdokumentovat jeho plán, a tak natáčeli Carreyho jak na scéně, tak mimo ni. Universal Pictures však zabránil tomu, aby tyto záběry byly zveřejněny. „Jim & Andy: The Great Beyond“ tedy tyto záběry ukazuje úplně poprvé a jsou postaveny vedle extrémně upřímného rozhovoru s Jimem Carreym natočeným v roce 2017. Výsledkem je fascinující, neochvějná kronika Carreyho metody hraní – které bylo občas drsné.

1. Formule 1: Touha po vítězství

Pokud si myslíte, že nejste fanouškem závodů Formule 1, připravte se na změnu svého přesvědčení. Vynikající dokumentární seriál „Formule 1: Touha po vítězství“ zabírá celou sezónu závodů Formule 1 a zhušťuje ji do svých nejlepších momentů a dějových linií, přičemž každá epizoda se blíží strhujícímu úhlu. Tady nejde o to, jestli zrovna pozorujeme vítězný či méně úspěšný tým – tvůrci dokázali v každé epizodě najít jedinečný úhel pohledu, ať už jde o dva týmové jezdce, kteří spolu nevycházejí, pilota, který se potýká se sérií havárií, manažera, který neví, jak ze sebe dostat ten nejlepší výkon a další.

To je pak spárováno s opravdu neuvěřitelnými záběry, které zdůrazňují rychlost a obratnost těchto nádherných vozidel. Pokud jste se podívali na Formuli 1 a jen nesčetněkrát viděli hromadu aut projíždějících po trati, tato dokumentace ukazuje, že pod kapotou se toho děje mnohem víc.

 

Zdroj: