Nadutec, bigamista, herec, muž zákona, ochránce přírody, mistr bojových umění – to vše a mnohem více je Steven Seagal

Nadutec, bigamista, herec, muž zákona, ochránce přírody, mistr bojových umění – to vše a mnohem více je Steven Seagal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento trochu tajemný muž se narodil jako obyčejný kluk v roce 1952 v Americe. Jeho prarodiče byli ruští emigranti, ale v žilách mu koluje i irská, mongolská a italská krev. Jen těžko zjistíme, proč ho rodiče už v pěti letech přivedli k bojovému umění.

Pobyt v Japonsku obestřený tajemstvím

V sedmi letech už se naplno věnoval sportovní kariéře a během let jej sledovali a učili opravdoví mistři, kteří v něm poznali velký talent. Steven se rád učil, soutěžil a vyhrával (karate, aikido, kenjutsu). V roce 1971 odešel do Japonska. Tato životní etapa je obestřena tajemstvím a neví se, co je z jeho pobytu reálné a co je uměle vytvořená fáma kvůli popularitě. Jisté je, že byl prvním cizincem, kterému se úspěšně podařilo provozovat školu bojových umění v této zemi. V Japonsku se také oženil. Pobyt v této zemi Stevena ovlivnil jako člověka i jako mistra bojových umění. Říká se, že ho přímo cvičil zakladatel aikida a také to, že se zapletl do boje proti mafii. Faktem je, že Japonsko ve spěchu opustil. Zda utekl před manželkou nebo mafií, se asi nikdo nedozví.

Herectví byla věc náhody

Po návratu do Ameriky si Seagal otevřel další školu a díky ní se také dostal do zákulisí filmového průmyslu, většinou jako učitel bojových umění a osobní strážce. Jednu ze svých klientek si vzal, aniž by řešil stále platné manželství s Japonkou. Z tohoto manželství má tři děti. Když dělal hereckému agentovi ochranku, ten si nemohl nevšimnout impozantní výšky 193 cm, drsného výrazu a znalostí bojových umění. A tak se Seagal ocitl před kamerou. Ve svém prvním úspěšném filmu „Nico“ si zahrál se Sharon Stone. Přišly další příležitosti („Těžko ho zabít“ a „Muž s cejchem smrti“). Sláva ho dostihla s filmem „Přepadení v Pacifiku“ se ziskem 156 milionů dolarů.

Seagal si zvykl, že se mu vše daří, a tak v dalším snímku se chopil kromě hlavní role i režie. Film „Aljaška v plamenech“ byl propadák a herec pochopil, že lidé ho nechtějí vidět jako ekologického aktivistu, ale očekávají neohroženého hrdinu. Následovalo dalších pár vcelku úspěšných akčních filmů.

V posledních letech ale akční hrdina honí lotry spíše v béčkových filmech. Je to z části způsobené i tím, že herec má hodně komplikovaný charakter a s jeho povýšeností s ním nikdo nechce spolupracovat. Například Tomy Lee Jones se nechal slyšet, že není jednoduché sdílet scénu s neschopným a nadutým partnerem.

Člověk plný protikladů

Život Seagala ale není jen o filmu, svou druhou ženu podváděl s chůvou a má s ní nemanželské dítě. Stará se také o tibetského chlapce. Ani další manželství nemělo dlouhého trvání a nyní žije se čtvrtou manželkou, která je mongolskou tanečnicí. Celkem má 7 dětí, hraje na kytaru, sbírá kytary a vydal své album. Sbírá samurajské meče a zajímá se o životní prostředí a ochranu zvířat.

Je extrémním budhistou, což mu ale nebrání chovat se tak, že končí u soudu. V roce 2010 byl obviněný mladou začínající hollywoodskou hvězdičkou ze sexuálního obtěžování, obchodování s drogami a násilí. Požadovala odškodnění 1 milion dolarů. Nebylo to poprvé, kdy měl problém podobného charakteru. V roce 1996 byl obviněný americkým tiskem, že využil popularitu k zneužití několika mladých dívek.

A aby to bylo zajímavější, tento „tajuplný samuraj“, který žije v současnosti většinou v Louisianě, je také ve svém městě zástupcem šerifa. Když zrovna nehoní reálné lotry, rád pobývá na svém ranči v Coloradu nebo v rezidenci v Los Angeles.