MasterChef Česko: Uražená rebelka místo týmového vaření uklízela, příště chtěla všem vytřít zrak, ale popudila nejen diváky

MasterChef Česko: Uražená rebelka místo týmového vaření uklízela, příště chtěla všem vytřít zrak, ale popudila nejen diváky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V minulé vyřazovací výzvě soutěž opustil Zdeněk. Tentokrát se kuchtíci rozdělili do dvou týmů. Na tuto eventualitu alespoň část z nich byla připravená, takže jeden tým se poskládal okamžitě a jako kapitánku si zvolil Terezu. V druhém týmu tento post získala Marťa.

Někdy si lidé nesednou

Marťa se hned vyjádřila na kameru, že jediné, co nechtěla, bylo mít v týmu Joy, která dělá zmatek a má trochu problém pochopit, že když není kapitánkou, musí se přizpůsobit. A přesně tak předpověděla vývoj situace při následující tříkolové týmové výzvě.

O vítězném týmu tentokrát rozhodli ti nejpovolanější

Výkony soutěžících tentokrát přišel posoudit tým opravdových odborníků. Národní tým kuchařů a cukrářů reprezentuje naši zemi na gastronomických soutěžích a každé čtyři roky se snaží vybojovat si místo na kuchařské olympiádě.

Tříchodové menu

Týmy dostaly za úkol připravit tříchodové menu. Každé jídlo bylo hodnoceno samostatně. Kuchařští profíci hodnotili to, jak tým hospodaří se surovinami, jaké postupy si zvolil pro přípravu, jak je jídlo prezentováno a jak chutná. Vše se bodovalo.

Šedý tým pod vedením Terezy vsadil při přípravě předkrmu na marinovaného lososa, lososový tataráček, marinovaný chřest. Bohužel některé porce lososa, který byl ve finální úpravě ještě opalovaný pistolí, nebyly dost upravené. To zvýhodnilo růžový tým, který se rozhodl připravit bouillabaissu se slávkami, opečenou houstičkou a filetem z ryby.

Kapitánka Marťa to neměla jednoduché

Marťa při výběru surovin
Marťa při výběru surovin | Zdroj: TV Nova

Už při domluvě růžového týmu bylo jasné, kde je zádrhel. Joy, která byla kapitánkou při venkovní výzvě, nedokázala strávit, že by měla dělat něco, co jí Marťa přidělí. Týmu spíš škodila, nedělala nic, kňourala, stěžovala si na kameru, že nikoho nezajímá její názor, a schválně nedělala to, co se od ní chtělo. Naštěstí si růžový tým poradil i bez ní a díky špatně servírované rybě u šedého týmu se jim podařilo získat malý náskok.

Příprava hlavního chodu už byla u růžového týmu jen o tom, že Joy na sebe strhávala pozornost mytím nádobí a naprostou ignorací toho, co měla dělat. Ostatní v týmu připravili telecí steak s tuňákovou majonézou a bramborovými kroketami.

Tým Terezy také servíroval telecí steak s výraznou omáčkou z kořenové zeleniny a s bramborovými ňoky. Jejich výhodou bylo, že maso udělali včas a mohlo odpočívat.

To se u růžových nestalo, protože Joy chtěla maso dělat podle svého receptu s rozmarýnem a urazila se, když jí bylo řečeno, že maso bude jen solené a pepřené, protože ho bude doplňovat už vychucená omáčka. Joy si tam tedy v okamžiku, kdy měli všichni plné ruce práce se servírováním, běhala s utěrkou a nezapomněla si jít zakňourat před kameru, jak má neschopnou kapitánku.

Tentokrát bodovat tým Terezy a jídlo bylo tak chutné, že si šedí získali náskok.

Dezert mohl všechno změnit. Oba týmy si vybraly cheesecake a pochutnali si všichni. Na body vyhrál tým Terezy, který si tak zajistil balkon před vyřazovací výzvou.

porada šedého týmu
porada šedého týmu | Zdroj: TV Nova

Vyřazení

Porota rozhodla, že kapitánka růžového týmu může ještě zachránit 4 kuchaře ze svého týmu, a to i sebe. Vypadalo to však tak, že si porotci mysleli, že uvidí boj na nože mezi Marťou a Joy. Byli trochu zklamaní, když se nakonec s Joy musela utkat Petra. Ta to nechápala, protože v předchozí výzvě to byla ona, kdo udělal dezert.

Joy rozhodně nechybělo při vyřazovací výzvě sebevědomí a slibovala na kameru, že teprve teď všem ukáže, jaká opravdu je. Ale to už možná ukázala.

Zajímavost

Dva zamilovaní soutěžící z minulého ročníku kulinářské soutěže se vzali. Betty a Vojta si řekli své „ano“ na Den české státnosti, 28. září, ve 14:00 Na Kmíně. A zahrála jim kapela Chinaski!

 

Zdroje článku: