MasterChef Česko: Anička musela na pohotovost s popáleninami a Adamovi hodně ujížděly nervy

MasterChef Česko: Anička musela na pohotovost s popáleninami a Adamovi hodně ujížděly nervy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po dvou výzvách už zůstane ve hře jen devět soutěžících. Všichni už si uvědomují, že jim jde o hodně. Tentokrát bylo vaření hodně pestré. V první výzvě šlo o fúze kuchyní a pro zpestření byly dvojice spoutané. To působilo komicky u dlouhána Kuby a maličké Terky.

První výzva zabolela Aničku

Dvojice měly za úkol připravit jídlo, které by bylo fúzí dvou kuchyní, a to podle vlajek, které našly pod krabicí. Bylo třeba dobré organizace, protože není úplně snadné za hodinu připravit jídlo, když s každým krokem v kuchyni se musí posunout i druhý ve dvojici. Nekomfortní vaření se stalo osudovým Aničce, která si ošklivě popálila ruku. Neměla však v úmyslu to vzdát a výzvu dokončila. Teprve potom se nechala odvést do nemocnice, kde jí popáleniny ošetřili.

Adam při druhé výzvě
Adam při druhé výzvě | Zdroj: TV Nova

Nejlépe se dařilo ve vaření Terce a Kubovi, kteří měli spojit maďarskou a tureckou kuchyni. Kuba sáhl po kotletě z mangalice a byl nadšený, že si mohl zkusit přípravu tohoto drahého masa. Maso vypadalo hodně dobře, servírovalo se s omáčkou z kořenové zeleniny a s bramborou a cuketou. Kuba to pořádně schytal za „flákotu“, kterou naservíroval nevzhledně, čímž hodně pokazil vzhled talíře.

Dařilo se i Aničce a Márovi, kteří vsadili na holubí prsíčko a šnečí omáčku, ze které byli porotci nadšení. Na balkon se dostala i Petra s Péťou, kteří porotě předvedli králíka na kmíně s kari omáčkou, zadělávanou kedlubnou a cizrnou.

Marťa je všemi považována za dobrou kuchařku, ale na vaření ve dvojici se moc radostně netvářila. Lucia se naopak na vaření těšila, ale jídlo, jehož základem byly jehněčí kotlety, se jim moc nepovedlo. Tragický výsledek předvedli Adam s Honzou, kteří jako spojení italské a vietnamské kuchyně servírovali pomodoro polévku s koriandrovým pestem, ale porotci jejich úsilí ohodnotili jako podivnou rajskou.

Druhá vyřazovací výzva pro čtveřici kuchtíků

Lucia, Marťa, Adam a Honza se pustili do kopie dezertu vyhlášeného italského cukráře. Daniel Combi předvedl dezert s pečenými švestkami a slivovicí, krémem se zakysanou smetanou a se zmrzlinou s mákem.

Soutěžící hodně bojovali s časem, jediná Lucia připravuje sladké ráda a na jejím dezertu to bylo znát. Na balkon tak šla jako první a dostal se za ní i Adam, který předvedl 90 minut plných zmatkaření a nadávání. Taky on si spálil ruku, ale ne tolik jako Anička. V jednu chvíli se mu tak nedařilo, že to chtěl vzdát. Je jasné, že si ho v soutěži drží hlavně proto, že dělá show, protože v kuchyni předvádí vždy ty nejhorší výkony.

Na vyřazení nakonec zůstal Honza a Marťa. Nebyli moc rádi, protože se z nich už stali kamarádi a rozuměli si i mimo kamery.

Zdroje článku: