Které země mají největší a nejkvalitnější katalogy Netflixu? Česko je jednou z nich

Které země mají největší a nejkvalitnější katalogy Netflixu? Česko je jednou z nich
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejspíš víte, že i když je Netflix dostupný ve více než 190 zemích světa, v každé z nich na něm najdeme jiný obsah. Velmi výrazně se liší i počet titulů. Česko má nyní jeden z největších katalogů na světě, máme skoro stejný počet filmů a seriálů jako USA. Jak to je ale s kvalitou obsahu?

Netflix se rozšířil po celém světě před pěti lety. U nás to ale chvíli trvalo. Ze začátku byly české titulky nebo dabing velmi ojedinělé a ani množství titulů nebylo nijak veliké. Nakonec jsme se však dočkali, jak velkého množství titulek a dabingu, tak českých filmů, a dokonce kompletní počeštěné verze webu.

Zatímco na začátku roku 2016 jsme mohli na našem Netflixu najít pouhých 750 filmů a 300 seriálů, v USA to bylo 4500 filmů a 1100 seriálů. Dnes už jsou však čísla velmi vyrovnaná. V Česku je to okolo 3800 filmů a 1900 seriálů, což je podobně jako Austrálie, USA nebo Indie. Na Slovensku je katalog jen o trochu větší než u nás.

V Česku je to okolo 3800 filmů a 1900 seriálů

Množství ale bohužel není všechno. I kvalita nabízených titulů se totiž může v různých zemích světa velmi lišit. Licence pro filmy a seriály se získávají pro každou zemi zvlášť. A tak v některých zemích najdete například seriál Přátelé, ale z amerického Netflixu už zmizel, protože si práva na něj koupila společnost HBO Max.

Nejlépe hodnocené filmy a seriály podle IMDb na Netflixu tedy mají

  • Ázerbajdžán,
  • Portugalsko,
  • Ukrajina
  • Rusko

(průměrné hodnocení okolo 7,13). Naopak nejnižší hodnocení titulů má překvapivě právě USA a Kanada (6,95). Česko se drží poměrně vysoko s průměrným hodnocením titulů 7,05.

Nejprestižnější katalog by měla mít Jižní Korea, na jejím Netflixu najdete 109 Oskarových filmů a 35 snímků, které vyhrály ceny Emmy.

I tak by se ale dalo říct, že se náš Netflix řadí mezi ty s nejlepšími katalogy, jak podle množství, tak kvality. Navíc se můžeme radovat i z vlastních českých komedií a filmů.