Seriál Marie Antoinetta: Na skok v době, kdy se mocní moc nekoupali, hodně se pudrovali a celé dny jen pletichařili

Seriál Marie Antoinetta: Na skok v době, kdy se mocní moc nekoupali, hodně se pudrovali a celé dny jen pletichařili
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Život Marie Antoinetty je mezi filmaři velice oblíbený. Jako mladičká dívka, která neví o životě vůbec nic, byla kvůli politickým intrikám provdána a ocitla se na dvoře ve Versailles. Sama. Dokonce ani svého psa si do nového domova nesměla vzít.

Marii Antoinettě bylo sotva 14 let, když opustila Rakousko a svou matku, aby se ve Francii provdala za dauphina. Vypadala sice jako žena, ale ve skutečnosti byla stále tvrdohlavé a roztěkané malé dítě, které se muselo ze dne na den vyrovnat s dodržováním četných složitých francouzských pravidel.

Mladá princezna trpí tím, že nemůže žít svůj život tak, jak by chtěla. Je neustále pod tlakem, aby zachovala rod Bourbonů. Musí porodit dědice. Jenže mise je složitější, než se čekalo. Ludvík XVI. rozhodně není na manželství připravený a Marii Antoinettě bude trvat celých sedm let, než naplní své poslání.

Od mladé dauphine po královnu stylu, skutečnou módní ikonu. Marie Antoinette rychle zaujala svým charismatem a přirozeností. Postupně chápe kódy a tajemství francouzského dvora a zcela přetvoří Versailles ke obrazu svému. Stane se z ní žena svobodná, nezávislá a feministická! Její úspěchy ale vzbuzují žárlivost a rivalitu. Pomlouvačné pamflety a vytrvalé fámy o jejím soukromém životě podkopávají její pověst. Bude potřebovat hodně odvahy a důstojnosti, aby porazila své četné nepřátele na dvoře ve Versailles.

8 epizod první série nemusí být zdaleka jedinou podívanou, která divákům nabízí nahlédnutí do života mladé šlechtičny. Další série je už napsaná a prochází procesem schvalování. Ten do jisté míry záleží na ohlasech, které seriál od diváků obdrží. Druhá série by měla zachytit počátky francouzské revoluce.

Hlavní roli si zahrála Emilia Schüle, německá herečka, která se narodila ruským přistěhovalcům.

Emilia Schüle se narodila v Blagověščensku, centru Amurské oblasti Ruské federace. Jako maličké dítě se v roce 1994 spolu s rodiči a starší sestrou přestěhovala z Ruska do Německa. K hraní se dostala přes moderní tanec, street dance a balet. Přestože je jí už třicet let, dokázala roli nevinné šlechtičny ztvárnit velice věrohodně.

Emilia se velice angažuje v kampaních proti kyberšikaně. V Německu si získala velkou popularitu už v roce 2008, kdy byla za jednu ze svých rolí nominována na nejlepší mladou herečku v kinofilmu. Emilie je velmi žádaná také proto, že kromě němčiny se plynule domluví anglicky, rusky a francouzsky.

Francouzský seriál Marie Antoinetta není její první zahraniční projekt. V roce 2019 si zahrála agentku KGB v americkém špionážním seriálu Treadstone.

Seriál Marie Antoinetta je k vidění každou sobotu večer na ČT2 v češtině. Pokud jste nestihli začátek seriálu, je k dispozici v iVysílání ČT.

Zdroje článku: