Koronavirus znovu zmutuje v novém filmu Songbird

Koronavirus znovu zmutuje v novém filmu Songbird
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Adam Mason a producent Michael Bay během pandemie rozhodně nezaháleli, a naopak se situací nechali inspirovat ke vzniku nového katastrofického thrilleru Songbird.

Mnoho z nás si v posledním roce přišlo jako ve špatném katastrofickém bijáku. Vykoupené regály s konzervami, prázdné ulice, přeplněné nemocnice a tváře zakryté rouškami. Tuto všem dobře známou apokalypsu se rozhodla zhmotnit produkce Michaela Baye. Snímek Songbird se odehrává v roce 2024, kdy je celý svět již čtvrtým rokem pod lockdownem. Virus zmutoval v nemoc COVID-23 a je nyní ještě vražednější. Nemocnice kolabují a americká vláda se tak rozhodne pro zásadní krok. Všichni infikování nyní budou vykázání ze svých domovů a budou uvězněni v izolovaných táborech s ostatními nakaženými. 

Tvůrci hbitě využili ideálních podmítek pro natáčení postapokalyptického filmu – díky nařízením byly ulice Los Angeles téměř liduprázdná. Štáb se rozdělil do tří menších skupin a celé natáčení trvalo pouhých sedmnáct dní. Otázkou však zůstává, zda nebude veřejnost již natolik unavena tématikou koronaviru, že se snímku vyhne obloukem. Postapokalyptických thrillerů je navíc na trhu nepřeberné množství, na druhou stranu Songbird se částečně dotkne všem známé skutečnosti, což by mohlo přidat plusové body. Jako velké lákadlo navíc snímek hraje na notu romantického vztahu mezi hlavními hrdiny Nicem, který je vůči nemoci imunní, a jeho velkou láskou Sarou. Ta se stará o nakaženou osobu a sama je tedy považována za potencionálně nakaženou. Milenci jsou záhy odděleni zavřenými dveřmi a postupně se ukazuje, že záměrem není pouze odvést Saru do tábora, ale schyluje se k daleko brutálnějším činům.

V hlavních rolích se představí K. J. Apa (Riverdale) a Sofia Carson (Prolhané krásky: Perfekcionistky). Doplní je jména jako Demi Moore (Den před krizí, LOL) nebo Alexandra Daddario (Pobřežní hlídka). Premiéra je plánovaná na příští rok. 

Zdroj článku:
  • Autorský text