Sympaťákovi Liboru Matoušovi z Ulice šlo při dobrodružné výpravě o život

Sympaťákovi Liboru Matoušovi z Ulice šlo při dobrodružné výpravě o život
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Libor Matouš je v současnosti nejvíce známý rolemi ve dvou seriálech: jako Denis v Ulici a Vladimír v 1. MISI. I když si užívá obojí, s Vladimírem ho spojuje více věcí – především kladný vztah k vojenství.

Hvězda muzikálů z moravské metropole

Libor Matouš se narodil v Brně, kde také vystudoval gymnázium a začal se realizovat coby kytarista a zpěvák ve školní kapele. Jeho kroky následně vedly na Janáčkovu akademii múzických umění, konkrétně na obor Muzikálové herectví.

V rámci programu Erasmus strávil jeden semestr na VŠMU v Bratislavě jakožto student činoherního ročníku v ateliéru M. Vajdičky. Roku 2018 vysokoškolské studium ukončil a začal hostovat jako herec na volné noze v četných divadlech.

Hrál např. v Divadle na Vinohradech (Konec masopustu) nebo na Nové scéně v Bratislavě (Bídníci). O rok později se stal členem souboru v Městském divadle Brno, kde působí především na Hudební scéně jako Pepper v muzikálu Mamma Mia!, Bellman v Grand Hotelu nebo jako Petr v Ráji atd.

Hrál v dánském fantasy o čarodějce i v českých seriálech

V září 2019 se mu pak naskytla ona zásadní příležitost, kdy byl pozván spolu s dalšími sedmi uchazeči na „kamerovky“ na roli Denise Kroupy v rodinném seriálu Ulice. Od listopadu téhož roku ho tak můžeme vídat na obrazovkách TV Nova.

Není to přitom jediný seriál, kde účinkuje. Působí také v novém dramatickém seriálu 1. MISE (2021), objevil se i v Modrém kódu (2018) nebo ve Slunečné (2021). Nelze nezmínit ani jeho dvě vcelku výrazné filmové role.

V dobrodružném dánském fantasy snímku Dcera čarodějky 2: Hadí dar (2019) se zhostil role mladého Sezuana. Následně si zahrál v české komedii Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021).

Skládá vlastní písničky a má rád střelné zbraně

Jak je tedy vidět, herecká kariéra se mu rozjíždí poměrně slibně, a to na divadelních prknech i mimo ně. Kromě toho skládá písně a příležitostně se svou tvorbou vystupuje na kulturních akcích.

Nezahálí přitom ani ve fyzicky náročnějších volnočasových aktivitách – hraje fotbal a plážový volejbal, věnuje se střelbě a bojovým sportům. Právě zálibu ve střelných zbraních a maskáčích, dobrodružnou povahu a zkušenosti s extrémními podmínkami v divoké přírodě sdílí s postavou sukničkáře Vladimíra Frylantského, jehož ztvárňuje v 1. MISI.

Během jedné z výprav málem umřel žízní

Podobně jako jiní mladí hrdinové seriálu se i Vladimír snaží obstát v náročném výcviku a získat prestižní pozici v mezinárodní jednotce. Libor sám má téma vojenství v oblibě, rád spí pod širákem a cestuje s partou kamarádů nebo i sólo.

Jedna taková výprava se mu ale málem stala osudnou, a to když vyrazil z Brna až do rakouské Kremže. Na trase dlouhé cca 230 km mu skoro došla voda. Zkrátka popadl batoh a vyrazil, ale třetí den se octl uprostřed vinic, kde pražilo slunce a v dohledu nebyl žádný zdroj vody.

Naštěstí se mu do cesty postavila vesnička, kde mu hodný pán načepoval vodu a tím ho zachránil. No, alespoň si Libor dle svých slov pořádně pročistil hlavu.

 

Zdroje: