Legendární filmy Marie Poledňákové v našem kvízu

Legendární filmy Marie Poledňákové v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marie Poledňáková patří k našim nejlepším filmovým režisérkám. Podařilo se jí vytvořit několik fenomenálních děl. Legendární film „S tebou mě baví svět“ je toho důkazem.

Marie Poledňáková pochází se Strakonic. Po střední škole studovala v Praze Akademii múzických umění. V letech 1983-1989 byla režisérkou ve Filmovém studiu na Barrandově. Co se týče žánru, Marie Poledňáková byla expertkou na rodinné komedie. Jak už jsme zmínili, mezi nimi byly komedie „S tebou mě baví svět“ nebo „Jak vytrhnout velrybě stoličku“.

Líbáš jako ďábel

Po odluce Marie Poledňáková zpracovala volné pokračování komedie „Líbáš jako Bůh“. Když se původní manželské páry již rozpadly, Helena s Františkem zkouší vést nový společný život. Když ale v tom hrají stále roli původní partneři, je situace obtížná a zapeklitá. Bývalé manželky či bývalé manžely nelze ze života zkrátka vymazat a vždy budou mít i v současném novém životě nově vzniklých párů místo.

Lékař záchranky František si sbalí kufry a odstěhuje se od své ženy Bohuny ke své nové lásce. Helena žila v manželství s úspěšným spisovatelem Karlem, který ale byl Heleně nevěrný – nenechal na pokoji žádnou ženskou sukni. Karlovi i Bohuně ale jejich bývalí partneři chybí, a tak se snaží nově vzniklý vztah překazit.

Víte, že ve filmu „Líbáš jako ďábel“ Oldřich Kaiser všechny akční scény odehrál sám, i když měl k dispozici kaskadéra?

S tebou mě baví svět

Tato komedie je fenomén. Můžete se na ni dívat mnohokrát a vždy vás pobaví a vždy se rozesmějete. Aby ne, když je plná humorných situací a scén a Marie Poledňáková dokonale vystihla určitý boj, ale i smír, mezi ženským a mužským světem. Hlášky jako „Koho celý den neuvidím, dostane medaili!“ nebo „Maminka mi při koupání sundává bačkůrky.“ vás zkrátka neomrzí.

Když budete mít chuť, můžete si svůj oblíbený film pustit.

Jak se vyznáte ve filmech Marie Poledňákové? Vyzkoušejte si následující kvíz.

Zdroje článku: