KVÍZ: Prověřte si své znalosti ohledně sitcomu Teorie velkého třesku

KVÍZ: Prověřte si své znalosti ohledně sitcomu Teorie velkého třesku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americká TV show Teorie velkého třesku patří již řadu let k televizním stálicím, k jejímuž sledování se diváci často a rádi vracejí. Vyzkoušejte si, jak moc dobře tento dnes již kultovní seriál znáte.

Je těžké uvěřit, že populární americký sitcom Teorie velkého třesku měl svou premiéru již v roce 2007. Od té doby, do roku 2019, vzniklo celkem 12 sérií této televizní show, která si poměrně rychle dokázala najít solidní fanouškovskou základnu po celém světě. I nyní pak patří Teorie velkého třesku k těm nejpopulárnějším seriálovým počinům 21. století.

Příběh seriálu se odehrává v kalifornské Pasadeně a točí se převážně okolo dvojice vědců – experimentálního fyzika Leonadra Hofstadtera a teoretického fyzika Sheldona Coopera. Jejich poměrně monotónní život se obrátí vzhůru nohama, když se do bytu naproti nastěhuje atraktivní blondýnka Penny.

Leonard i Sheldon jsou v dnešním pojetí typickými geeky či nerdy. Do češtiny bychom tyto výrazy nejlépe přeložili jako šprti. Kromě toho jsou pak tak trochu zakrnělí v oblasti sociálního cítění i obyčejného selského rozumu. Obdobně jsou na tom i jejich přátelé, Howard Wolowitz a Rajesh Koothrappali. Naštěstí mají nyní díky Penny jedinečnou příležitost naučit se novým charakterovým vlastnostem. Postupem času se tak do života každého ze čtveřice vědců dříve či později dostane ženský protějšek, který otestuje jejich schopnost socializace v praxi.

Teorie velkého třesku velmi originálním způsobem snoubí inteligentní humor a příjemnou přátelskou atmosféru. Ačkoli se pak samotný seriál příliš nezabýval skutečnou vědou, tvůrci sitcomu najali vědecké odborníky, kteří měli na starost zachovat realističnost vědeckého pozadí prezentovaného v této televizní show. I díky tomu působí seriál autenticky, a snadno si tak získává přízeň svých diváků i dnes.

Ukažte, jak dobře seriál znáte, v našem kvízu!

Ačkoliv hraje věda v Teorii velkého třesku významnou roli, sledování jednotlivých epizod si užije jak člověk vzdělaný v přírodních vědách, tak laik. Většina narážek a vtípků je totiž velmi jednoduše vysvětlena přímo v konverzaci č ději. Pokud jste tedy seriál zatím neviděli, určitě zvažte shlédnutí alespoň pár prvních dílů. Možná se pak brzy na vlastní kůži přesvědčíte, jak vás příběhy Penny, Leonarda, Sheldona a dalších dokáží na celé hodiny doslova přikovat k obrazovkám.