Kvíz: Tele Tele bylo do značné míry velmi kontroverzním dílem. Pro někoho božské dílo, pro jiného odpad

Kvíz: Tele Tele bylo do značné míry velmi kontroverzním dílem. Pro někoho božské dílo, pro jiného odpad
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je zajímavé, kolik filmů, seriálů a pořadů bylo odsouzeno lidmi, kteří nepochopili jejich humor. Tele Tele by se dalo považovat za typický příklad. Pojďme si připomenout, o čem vlastně tento pořad byl.

Tele Tele je televizní pořad, který si dal za úkol jediné – zesměšňovat ostatní pořady na TV Nova. Mimo jiné si dělá legraci ze známých jmen a jejich nositelů, jako je například Zdeněk Srstka, Leoš Mareš, a dokonce i Horst Fuchs. Ačkoli pořad byl ukončen v roce 2007 na žádost samotných moderátorů, jeho díly se stále vysílají jako repríza.

Autory a hlavními moderátory pořadu byli Richard Genzer a Michal Suchánek. Svůj prostor zde měl i Josef Carda, kterému ale Nova v roce 2007 zakázala v pořadu účinkovat, jelikož se řediteli stanice nelíbilo, že podepsal smlouvu s Primou. Josef Carda byl nahrazen Pavlem Kikinčukem, s touto změnou se ale většina fanoušků nespokojila a lidé se na pořad postupně přestávali dívat.

Své místo zde našla i Veronika Žilková, která se v tomto pořadu proslavila rolí rosničky, která ale nikdy nesdělila, jaké počasí vlastně bude. Tele Tele je plné suchého humoru, zejména dvojsmyslů, a nejedna parodie končí pro postavy v té či oné scénce tragicky, leckdy až brutálně. Jedna z hlavních parodií je parodie na Teletubbies, kde postavy nic nechápou a nedokážou se naučit ani ty nejzákladnější věci. Jak již bylo řečeno, jeden ze čtyř hrdinů této minisérie většinou dopadne špatně.

Další parodie, která někdy zachází až příliš daleko a končí smrtí, je parodie na seriál Městečko South Park (které je samo o sobě parodií na běžný život a je známo vulgární mluvou a tragickými úmrtími chlapečka Kennyho). Existuje spousta dalších minipořadů, které se v tomto pořadu vysílají, v jejichž názvu je většinou nějaké sprosté slovo a v nichž neexistují žádné zábrany pro to, jak naštvat fanoušky původních děl. Jedna z těchto sérií, která zní naprosto normálně, je Volejte ředitelům. Pochopitelně se nerozebírají divácké dotazy, spíše se jedná o předem napsaný scénář. Někomu to vtipné přijde, někdo raději televizi vypíná.

Patřili jste mezi největší fandy tohoto pořadu? Udělejte si náš kvíz a zjistěte, kolik toho skutečně víte.

Pouze se domnívat, že něco takového lze vypustit do světa a na televizní obrazovky, by se spoustě z nás na konci minulého století mohlo zdát jako šílený nápad. Jenže kdo nic nezkusí, ten nic nezíská. Chtělo to velkou odvahu, ale pořad nakonec dosáhl úspěchu. Ale jako všechno, tak i sláva tohoto díla jednou skončila. To ale neznamená, že se na něj rádi nepodíváme znovu.

Zdroj článku:
  • Autorský text