KVÍZ: Příběh o zrzavé holčičce jménem Pipi Dlouhá punčocha

KVÍZ: Příběh o zrzavé holčičce jménem Pipi Dlouhá punčocha
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už jste četli jednu z nejznámějších knížek švédské autorky Astrid Lingrenové? Příběh o Pipi a jejích kamarádech, lidských i zvířecích, si v našich srdcích našel stálé místo. Otestujte si, jak dobře tuto knihu znáte.

Pipilota Citronie Cimprlína Mucholapka Dlouhá punčocha…

… tak zní celé jméno holčičky, která se nastěhuje do malého švédského městečka, kde jí tatínek odkázal vilu s prapodivným názvem Vilekula. A co tam všechno prožije?

Pipi se svými dvěma kamarády, chlapečkem Tomym a holčičkou Anikou, zažívá roztodivná dobrodružství, a to jako píditel, trosečník nebo princezna černošského kmene. Podívají se spolu do města na nákupy, na školní výlet, na jarmark i na tichomořský ostrov. Oslaví spolu Pipiny narozeniny, a dokonce navštíví i cirkus.

Příběh o malé Pipi se stal světovým bestsellerem. Kniha vyšla už v roce 1949, ale dobrodružství snad nejpopulárnější dětské hrdinky byla zfilmována až po téměř dvaceti letech – a ještě mnohokrát potom. Milují ho malí i velcí, lidé napříč všemi generacemi. Nechte se vtáhnout do atmosféry časů, kdy děti hrály kuličky a dospělí pořádali čajové dýchánky. Zavrtejte se pod teplou deku, uvařte si horký čaj nebo čokoládu a pusťte si některý z filmů či seriálů, které pohladí po duši. Díky Pipi vám i vašim dětem připomenete, že dobro vždycky zvítězí, spravedlnost si vždy najde toho, kdo se nechová hezky, a že nejdůležitější na světě je mít rodinu a kamarády. Spolu s Pipi si prožijete i Vánoce, plavbu po moři, požár nebo návštěvu tety Laury. Také zjistíte, co je to spunk i co roste v dutině starého stromu. Uvidíte, jak dopadnou zloději, kteří chtějí Pipi vyloupit. A jakou legraci zažije Pipi, když se rozhodne jít do školy. Co se stane se dvěma bandity, kteří chtějí ukrást perly? A sjede Pipi vodopád v sudu?

Ale jak dobře tento příběh znáte? Co se takhle otestovat, zda jste už vše nezapomněli?

Tak jak se vám při testování vedlo? Uspěli jste? Určitě ano. Kdo by neznal tuhle pohádku, která zahřeje za chladných podzimních večerů a osvéží i v horkém létě. A příběh malé Pipi s námi bude žít i nadále, i když se na něm už podepsal zub času.

Zdroje článku: