KVÍZ: Zavzpomínejte na filmové role Karla Gotta

KVÍZ: Zavzpomínejte na filmové role Karla Gotta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V herecké kariéře díru do světa neudělal. I tak má ale několikanásobný český slavík Karel Gott na kontě nejednu filmovou či televizní roli. Pojďte se s námi podívat na to, jaký přehled o jeho filmových zkušenostech máte právě vy.

Úspěch mu přinesla soutěž amatérských zpěváků

Na veřejnosti se Karel Gott začal objevovat poté, co v roce 1958 zvítězil v soutěži amatérských zpěváků. Od té doby jeho kariéra strmě stoupala vzhůru. I přesto, že se v televizi objevil již o dva roky později, na svou první hereckou příležitost si musel ještě několik let počkat.

Ve své první herecké roli příliš neoslnil

A to konkrétně do roku 1964, kdy se představil v roli zpěváka Benjamina v celovečerním muzikálovém filmu Kdyby tisíc klarinetů. Porovnáván byl s dalšími pěveckými hvězdami, které na tom s herectvím byly o něco lépe. Většinu kolegů ani diváků jeho herecký výkon nijak neoslnil, další menší či větší role na sebe ale nenechaly dlouho čekat.

Zahrál si i ve filmech a seriálech za hranicemi Česka

A tak můžeme Karla Gotta na televizních obrazovkách vídat například v rolích zpěváků, nebo jako sebe samého, tedy Karla Gotta. Objevil se ale i v několika komediích. Epizodní roli si zahrál například v úspěšném Kaměňáku 2 či ve filmu Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště. Písně Karla Gotta jsou známy nejenom v České republice. Není tak žádným překvapením, že dostal několik televizních i filmových příležitostí také v německých filmech a seriálech. Tato legenda české hudby má právem svou filmovou stopu také za hranicemi české země.

Kvíz je u konce. O tom, že byl Karel Gott výborný zpěvák, jistě není pochyb. S hereckou kariérou to již bylo trošku slabší. Přesto se ale najde hned několik jeho nezapomenutelných rolí.

Zdroje článku: