KVÍZ: Čeští herci, na které nejde zapomenout

KVÍZ: Čeští herci, na které nejde zapomenout
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každá doba má své. I minulé století dalo vzniknout nespočtu kvalitních filmů s herci, jejichž talent z obrazovek doslova tryskal. Znáte velikány českých filmů a televizních obrazovek a jejich největší role?

Menšíkovy role jsou stále oblíbené

Mezi herce s desítkami filmových rolí patří Vladimír Menšík. I přesto, že již uběhlo více než 30 let od jeho úmrtí, pravidelně jej vídáme v reprízách oblíbených českých filmů. Vzpomeňme například na filmy Můj brácha má prima bráchu, Dva muži hlásí příchod, Což takhle dát si špenát nebo Bouřlivé víno.

V pohádkách byl za klaďase

Spoustu hereckých příležitostí Menšík dostal i v pohádkách. Zahrál si například v pohádce Princ a Večernice, Jak se budí princezny nebo v kultovní pohádce s Libuškou Šafránkovou Tři oříšky pro Popelku. Nutno podotknout, že každá z jeho rolí v těchto pohádkách měla kladný charakter.

Menšík se chtěl z divadla přesunout před kameru

Menšík se k divadlu dostával postupně. Nejdříve pracoval v Brněnských strojírnách. Protože byl od svého mládí součástí souboru Adolfa Pištěláka, rozhodl se zkusit dostat na JAMU. To se mu nakonec na druhý pokus povedlo. Ihned po absolutoriu začal pracovat ve Vesnickém divadle. Role na prknech, která znamenají svět, mu ale byly malé. Toužil stát se velkým filmovým hercem. Co myslíte, dokázal si splnit svůj velký filmový sen?

Zdroj článku: