Vyznáte se v hláškách z českých i zahraničních filmů? Ano, nebo ne? Otestujte se

Vyznáte se v hláškách z českých i zahraničních filmů? Ano, nebo ne? Otestujte se
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
K filmům neodmyslitelně patří nezapomenutelné hlášky, které jen tak nedokáže vymazat z hlavy. Jak jste na tom se světovými i českými snímky a jejich kultovními větami? Zjistěte to v našem kvízu.

5 filmů v sérii přineslo nejednu oblíbenou hlášku

"Ve městě jste zákon vy, tady jsem zákon já. Nechte to bejt. Nechte to bejt." Vzpomínáte na legendární větu, která zazněla z úst filmového Ramba Sylvestera Stallona? Pokud ano, pak bezesporu patříte mezi ty, kdo milují akční filmy minulého století.

Pětidílnou sérii filmové akčnosti otevírá první díl natočený v roce 1982 Rambo: První krev. Sérii doplňují ještě další čtyři díly. Dva z nich okamžitě reagovali na úspěch prvního dílu a byly natočeny do šesti let od vydání prvního Ramba. Následující dva se pokouší o úspěch již ve 21. století. Poslední ze série Ramba, Rambo: Poslední krev, byl natočen v roce 2019.

Bez režie Stallona kvalita filmu klesla

Právě poslední ze jmenovaných snímků se ale s velkou vlnou popularity nesetkal. Možná proto, že se jeho režie, jak bylo zvykem u předchozích snímků, neujal Sylvester Stallone. Možná nás již Rambo nemá čím překvapit. Ať tak či onak, zdá se, že je pro diváky dobře, že nevznikl žádný další díl s tímto silákem v hlavní roli

Mimo hlavní roli populárního svalnatého herce Silvestera Stallona můžeme ve snímku vidět i další světové hvězdy. Mezi ně patří například Richard Crenna jako plukokvník Trautman nebo David Caruso v roli Mitche. 

 

Zdroje článku: