KVÍZ: Jak dobře znáte napínavé scény z Četnických humoresek? 10 otázek, na které jen málokdo odpoví správně

KVÍZ: Jak dobře znáte napínavé scény z Četnických humoresek? 10 otázek, na které jen málokdo odpoví správně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O tom, jak to v době První republiky bylo s četnictvem, vypráví seriál Četnické humoresky.  Hned tři série a téměř 40 dílů, plných jak detektivních případů, tak i osobních příběhů jednotlivých četníků. Jak dobře tento český seriál znáte?

Moskalyk se inspiroval skutečnými četnickými hrdiny 

V roce 2001 byla natočena vůbec první série tohoto populárního seriálu. Ten se dočkal pokračování ještě v roce 2003 a 2007. Během tohoto období vrchní velitel četnické pátrací stanice, Karel Arazím, a jeho kolegové prožívají více či méně šťastná životní období.

Režisérem seriálu se stal Antonín Moskalyk. Zajímavostí je, že po jeho smrti, ke které bohužel došlo při natáčení třetí série, převzala režisérkou práci jeho dcera Pavlína Moskalyková Solo. Seriál vychází ze skutečných případů. Zároveň je ale z velké části také fikcí. Člověk, jenž se stal předobrazem pro postavu četníka Karla Arazíma, ale skutečně žil. V roce 2022 byl vypátrán hrob opravdového četníka Josefa Arazíma.

Seriál je plný hereckých hvězd

Kromě Tomáše Töpfera se v seriálu objevila i další velmi známá česká jména. Mezi herce, kteří se v seriálu udrželi déle než jen jednu epizodu, patří například Ivan Trojan, Miroslav Donutil, Miroslav Táborský, Marek Vašut, Alena Antalová nebo Libuše Šafránková.

 

Zdroje článku: