Kristýna z Ulice si vybrala školu, která se rodičům nelíbí

Kristýna z Ulice si vybrala školu, která se rodičům nelíbí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když Kristýna Voláková prohlásila, že na vysokou školu nepůjde, protože jí další studium připadá jako ztráta času, Luděk a Blanka pochopitelně řádili. Podle nich je diplom pro spokojenou budoucnost nezbytný, jenže Kristýna má odlišný názor.

Vysoká škola jako příležitost nebo zbytečný stres?

Kristýna si svou budoucnost představuje jinak než jako honbu za kariérními postupy a úspěchy. To vše podle ní vede akorát ke stresu. Sama vidí, že rodičům to žádné velké štěstí a radost nepřineslo. Ona by naproti tomu raději prostě žila a dělala něco, co jí možná nezajistí kapsy nacpané penězi, ale bude to mít smysl. Chce pomáhat lidem a být prospěšná společnosti.

Babička Marie jí poradila, ať si tedy zkusí najít takový studijní obor, který by jí umožnil dané sny zrealizovat. Studovat se dá koneckonců ledacos, a tak Kristýna dala na moudré doporučení a rozhodla se zjistit, jaké možnosti jí svět nabízí. Skutečně si našla školu, jež jí po všech stránkách vyhovovala. Měla to být povzbudivá zpráva i pro rodiče. Ti však její volbu odsoudili. Proč?

Sára Korbelová alias Kristýna, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Samaritánka Kristýna chce pomáhat lidem

Adam začal pilně studovat medicínu a zkušení zubaři Luděk a Blanka si zřejmě představovali, že i Kristýna přijde s něčím prestižním, atraktivním a dobře placeným. Ona se nicméně vydala jinou cestou – chtěla by pracovat v sociální sféře, např. v pečovatelském domě, starat se o nemohoucí a staré lidi, pomáhat těm, kteří se léčí ze závislostí, anebo nemocným dětem. Je to jistě záslužná vize, ale Blanka i Luděk to pokládají spíše za momentální nadšení, které vyprchá, jakmile si dcera uvědomí, že s tak špatně placenou a podřadnou prací zkrátka nevyžije.

Zejména Luděk je toho názoru, že Kristýna má velké oči poté, co jednou nalévala polévku bezdomovcům. Ona ho zase obviní, že má snobské postoje a uznává pouze medicínu, práva a ekonomku. Nastala obvyklá hádka jako pokaždé, když se dívka s rodiči na něčem nedokáže dohodnout. Zatímco Blanka se s jejím přetrvávajícím přesvědčením a zájmem o pomoc bližním sžívá, Luděk je stále proti.

Naštěstí ale řeší úplně jiné starosti, když ho teď Blanka konečně vyhodila z bytu, a tak nemá čas rozmlouvat Kristýně spasitelské plány.

 

Zdroj informací: