V seriálu Kriminálka Anděl se herec David Švehlík neusmívá, tvůrci mu nadělili jednu ránu za druhou

V seriálu Kriminálka Anděl se herec David Švehlík neusmívá, tvůrci mu nadělili jednu ránu za druhou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro vážné role je David Švehlík naprosto dokonalý. Jeho zachmuřený výraz, který odkládá jen výjimečně, v komediích moc nevynikne. A nejspíš ani nechce hrát role velkých milovníků, přestože jeho herecký kolega Jiří Langmajer by už tuto štafetu rád předal.

Je jasné, že člověk, který byl na prahu dospělosti přesvědčený, že se stane knězem, asi nechce před kamerou nahánět jednu ženu za druhou. Na studiích v Římě však své poslání bral až příliš vážně a začal mít problémy se zdravím. Vrátil se do Prahy a začal studovat filozofii, ale nakonec k radosti rodičů nastoupil na divadelní režii na DAMU. Tam se v něm probudily otcovy geny a stal se hercem.

Jitka Schneiderová a David Švehlík (2011)
Jitka Schneiderová a David Švehlík (2011) | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V romantické verzi jeho příběhu je varianta, že kněžskou sutanu odložil kvůli své úplně první lásce, kterou byla herečka Jitka Schneiderová. Ta se však po čase zamilovala do podnikatele Davida Císaře a s velkou láskou byl konec. Ze vztahu mu však zůstala krásná dcera Sofinka.

Složitý osud má i jeho seriálová postava

V premiérové sérii Kriminálka Anděl má jeho postava Tomáše Benkovského s rodinou také hromadu starostí. Nejprve musel pátrat po zmizelé dceři své přítelkyně, kterou si zahrála talentovaná mladá herečka Ema Businská (známá hlavně ze Zlaté labutě). Tu se mu nakonec podařilo zachránit, ale prožil pár bezesných nocí. Horší je to s přítelkyní Vlastou (Lucie Štěpánková). Ta byla při únosu dcery Hanky ošklivě zraněna a šlo jí o život. Neuzdravila se úplně a potřebuje novou ledvinu. Tomáš se samozřejmě nabídl jako dárce, ale lékaři mu to kvůli zdravotním problémům nedoporučili.

Švehlík s dcerou (2011)  a s otcem (2016)
Švehlík s dcerou (2011) a s otcem (2016) | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Už to vypadalo, že se na Vlastu usmálo štěstí, když se jako dárce nabídl Tomášův kolega Oliver (Marek Taclík). Jenže tomu lékaři při předběžném vyšetření našli nádor, takže Vlasta je odkázaná na pořadník dárců, jenž je hodně dlouhý. Chudák Tomáš tak ze stresu nevyjde, a ještě se snaží Vlastu povzbuzovat, že všechno dobře dopadne. Ale bude to tak? A také má strach o Hanku, a tak ji hlídá tak, že mladé žena je už z takové pozornosti trochu nervózní, a ráda by si třeba zašla na rande, aniž by ji přítel její matky vozil domů.

Alespoň v reálu si David Švehlík prožívá hezkou životní etapu. Ostré hrany vztahu s otcem kvůli jeho pití už jsou dávno obroušené a doma na herce čeká manželka Vendula, která nahradila Schneiderovou. Svatba byla už v roce 2015 a dnes spolu vychovávají dva syny. Snad se happyendu dočká i jeho postava v oblíbeném kriminálním seriálu.

Zdroje článku: